Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Hogyan ápoljuk és tároljuk a CANNER-t?

Miután kivettük az üvegeket a CANNER-ből, várjunk kicsit, hogy kihűljön, majd öntsük ki a vizet belőle. Az ecet miatt sajnos másra nem nagyon tudjuk felhasználni.

Ha mindent jól csináltunk, akkor az üvegekből nem jött ki semmi, így a CANNER tulajdonképpen tiszta, elég csak szárazra törölni vagy hagyni, hogy kiszáradjon.

Mivel a CANNER anyaga alumínium ötvözet, sajnos már az első használat után elszíneződik a belső része. Kár energiát és időt pazarolnunk arra, hogy megpróbáljuk visszaadni eredeti csillogását, nem fogunk sikerrel járni.

De nézzük ennek a pozitív oldalát! Egy – két használat után pontosan látjuk, hogy meddig szokott érni a víz a CANNER-ben feltöltéskor, így nem kell kancsóval méregetni a 3 liter vizet. 😊

A fedő egy picit több figyelmet igényel.

Ha levesszük a CANNER-ről, mindig ügyeljünk rá, hogy ne fejjel lefelé tegyük le, a nyomásmérő felfelé nézzen. Ha ez a műszer esetleg megsérülne, csak a csere segíthet a biztonságos konzerválásban.

A gumigyűrűt vegyük ki minden használat után és hagyjuk teljesen megszáradni, csak ezután tegyük vissza a szintén száraz fedélbe.

A nyomáscsökkentő szelepet vegyük le és ellenőrizzük, hogy a szelep átjárható-e. Ha átlátunk a nyíláson és belefújva is akadálytalanul áramlik a levegő, akkor minden rendben van. Ha netán eldugult volna, óvatosan tisztítsuk meg. Ezután már ne tegyük vissza a helyére. Legjobb, ha a CANNER belsejében tároljuk és csak a konzerválás megfelelő lépésénél (a szellőztetés után) helyezzük vissza a helyére.

Ellenőrizzük a biztonsági szelep szilikontömítését is! Legyen a helyén és ne legyen sérült.

Ha mindezekkel megvagyunk, keressünk a számára egy biztonságos helyet, ahol könnyen elérhetjük. A fedőt mindig lefelé fordítva tegyük a CANNER-re. Ezzel védjük a nyomásmérőt a sérüléstől és a szilikongyűrű is tovább marad használható, ha nem összenyomódva tároljuk.

Ha nagyon szeretnénk vigyázni az edényünkre, le is takarhatjuk vagy saját kis huzatot is varrhatunk rá, hogy védjük a szennyeződésektől.

 

Jó konzerválást!

Ezeket olvastad már?

Konzerváljunk egészséges „leveskockát”

Az első szakácskönyvem, amiből főzni tanultam, nagyon leegyszerűsítette az ételek elkészítését. Az ízesítéshez leginkább azt írta, hogy „adj hozzá 1-2 leveskockát”. Ez a tanács bevált,

Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.