Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Burgonya konzerv készítése

Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.

  1. Készítsünk elő egy nagy edényt, amibe hideg vizet teszünk. Literenként adjunk hozzá 1 teáskanál aszkorbinsavat. Ez megakadályozza majd, hogy a burgonya megbarnuljon, amíg az üvegbe kerül.
  2. Mossuk meg a burgonyákat, majd alaposan hámozzuk meg őket, és tegyük az aszkorbinsavas vízbe.
  3. Vágjuk fel a burgonyát nagyobb kockákra (4 -5 cm).
  4. Öblítsük le és blansírozzuk 2 percig őket. (Tegyük forrásban lévő vízbe és az újraforrástól számítva 2 percig főzzük.)
  5. Szűrőkanállal szedjük a krumplikockákat a tiszta, forró üvegekbe és töltsük fel forró vízzel. Ne felejtkezzünk el a 3 cm-es fejtérről. Üvegenként tehetünk 1 teáskanál sót is az üvegekbe, de ez akár el is hagyható.
  6. Távolítsuk el a buborékokat egy műanyag spatulával. Töröljük meg az üvegek száját és zárjuk le őket a tiszta fedőkkel.

Ezután folytassuk a konzerválás szokásos lépéseivel:

  1. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és tegyük rá az üvegeket. Töltsük fel a CANNERT 3 liter vízzel és 1 dl ecettel. Helyezzük rá a tetőt a nyomástartó nélkül.
  2. Kezdjük el a CANNER melegítését.
  3. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  4. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  5. A 0,76 bar (11 psi) nyomás elérése után állítsuk be az időzítőt 40 percre.
  6. Az idő lejártakor kapcsoljuk ki a hőforrást és várjuk meg míg lehűl a CANNER.
  7. Vegyük ki az üvegeket és hagyjuk őket szobahőmérsékleten teljesen lehűlni.
  8. Tisztítsuk meg és cimkézzük fel őket és tároljuk a kamrapolcon.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • Burgonya
  • Aszkorbinsav az áztatóvízbe
Elkészítési idő: 40 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.