Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés:

  1. A kifejtett borsót alaposan megmossuk.
  2. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel.
  3. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig.
  4. A borsót lecsepegtetjük és forró vízzel leöblítjük. Ezt azért tesszük, hogy minél több keményítőtől megszabaduljunk. Majd újra lecsepegtetjük.
  5. A forró borsót felmelegített 720 ml-es üvegekbe szedjük és kb. 3 cm-es fejteret hagyunk üresen.
  6. Opcionális: üvegenként egy csipet só és kevés cukor harmonikusabb ízt ad a konzervünknek.
  7. Töltsük fel az üvegeket friss forrásban lévő vízzel a 3 cm-es fejteret megtartva.
  8. Egy spatula segítségével távolítsuk el a buborékokat és pótoljuk a felöntőlevet, ha szükséges.
  9. Töröljük le az üvegek peremét.
  10. Tegyük fel a fedőket.

Ezután folytassuk a konzerválás szokásos lépéseivel:

  1. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és tegyük rá az üvegeket. Töltsük fel a CANNERT 3 liter forró vízzel és 1 dl ecettel. Helyezzük rá a tetőt a nyomástartó szelep nélkül.
  2. Kezdjük el a CANNER melegítését. A forrástól számítva 10 percig szellőztessük a CANNER-t. Majd helyezzük fel a nyomástartó szelepet.
  3. A 0,76 bar nyomás elérése után állítsuk be az időzítőt 40 percre.
  4. Az idő lejártakor kapcsoljuk ki a hőforrást és várjuk meg míg lehűl a CANNER.
  5. Vegyük ki az üvegeket és hagyjuk őket szobahőmérsékleten teljesen lehűlni.

Legújabb receptek

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Zöldborsófőzelék konzervből

Elkészítés: Egy megfelelő méretű lábasban a zsiradékon megfuttatjuk a lisztet. A konzerv levéből keveset a liszthez öntünk és csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv többi

Lencseleves konzerválása

Elkészítés: A lencsét alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy legalább 2-3 centiméternyire fedje. Áztassuk addig, amíg jól meg

Hozzávalók:

  • Zöldborsó
  • Víz
  • Só, cukor (elhagyható)
Elkészítési idő: 40 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.