Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés:

  1. Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá.
  2. A borsókonzerv levéből egy picit a rántáshoz adunk és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a borsó és a többi konzerv levét is.
  3. A csirkecomb konzervet is kibontjuk és mikróban (vagy egy fazék vízben) felmelegítjük, és a konzerv levét maradéktalanul a levesbe öntjük.
  4. Hozzáadjuk a csirkealaplevet is. (Ha nincs alaplevünk, használhatunk sima vizet esetleg leveskockát is.)
  5. Majd a leveshez adjuk a zöldségeket és a kicsontozott csirkecombokat is, és az egészet felforraljuk.
  6. Közben egy bögrébe felütünk egy egész tojást, adunk hozzá 1 nagy csipet sót, apróra vágott petrezselymet és annyi lisztet, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
    Amikor a leves forrni kezd, a galuskát két kiskanál segítségével a levesbe szaggatjuk.
  7. Amikor a galuska megfőtt 2-3 perc, elkészült a levesünk is.
  8. Tálalás előtt megkóstoljuk és ha szükséges utóízesítjük.

Legújabb receptek

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Zöldborsófőzelék konzervből

Elkészítés: Egy megfelelő méretű lábasban a zsiradékon megfuttatjuk a lisztet. A konzerv levéből keveset a liszthez öntünk és csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv többi

Lencseleves konzerválása

Elkészítés: A lencsét alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy legalább 2-3 centiméternyire fedje. Áztassuk addig, amíg jól meg

Hozzávalók:

  • 1 üveg zöldborsókonzerv
  • 1 üveg vegyes zöldség konzerv (vagy sárgarépa, fehérrépa)
  • 1 üveg csirkehús konzerv (legjobb a csontos csirkecomb, de lehet mell is)
  • 1 üveg csirke alaplé
  • vöröshagyma
  • 1 ek liszt
  • 1 ek zsiradék
  • só, bors

A galuskához:

  • 1 tojás
  • kb. 1 ek liszt
  • aprított petrezselyem
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.