
Konzerváljunk egészséges „leveskockát”
Az első szakácskönyvem, amiből főzni tanultam, nagyon leegyszerűsítette az ételek elkészítését. Az ízesítéshez leginkább azt írta, hogy „adj hozzá 1-2 leveskockát”. Ez a tanács bevált,

Hogyan ápoljuk és tároljuk a CANNER-t?
Miután kivettük az üvegeket a CANNER-ből, várjunk kicsit, hogy kihűljön, majd öntsük ki a vizet belőle. Az ecet miatt sajnos másra nem nagyon tudjuk felhasználni.

Miért nem lehet püréket, rizst és tésztát konzerválni?
A konzerválás célja, hogy a veszélyes mikroorganizmusokat elpusztítsa. Ezek az organizmusok az élelmiszer bármelyik sejtjében, akár a húskocka közepében is lehetnek. Ezért nagyon fontos, hogy

Konzerv csirkecomb – avagy ronda, de finom
Sokan a szájuk elé kapják a kezüket és nagyon megdöbbennek, amikor először szembe találják magukat egy valódi csirkecomb konzervvel. Bevallom, velem sem történt ez másképp.

Mit jelent a hideg és forró eljárás a konzerválás során? Melyik módszer a jobb?
A recepteket olvasva találkozhatunk ezzel a két kifejezéssel, ami talán bővebb magyarázatra szorul. Vannak ételek, amiknél mindkét konzerválási módszer ajánlott, és vannak olyanok, amiket csak

Mi konzerválható a cannerben és mi az, ami nem?
Bármennyire is szeretnénk, sajnos nem minden élelmiszert konzerválhatunk még a cannerben sem. Van, amit azért nem, mert nincsenek rá laboratóriumban tesztelt biztonságos receptek, van ami

A kukta és a Canner közötti különbségek
A kukta és a Canner látszólag nagyon hasonlóak, ezért sokan úgy gondolják, mindkét eszköz ugyanazt tudja, ugyanazokra a feladatokra használható. Ezzel szemben a két eszköz

Mi a különbség a dunsztolás és a sterilizálás (canner-ezés) között?
A korábbiakban már esett szó az alacsony és a magas savtartalmú élelmiszerekről. Megtudtuk, hogy a savas közegben a romlást okozó baktériumok és gombák nem, vagy