Sárgarépa konzerválása
Az USDA ajánlása sárgarépa konzerválására. Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt. Az első lépés a szokásos alapos mosás és hámozás. A gyökérzöldségeknél kifejezetten fontos az alapos tisztítás, hiába friss és zsenge még a répa, nem elegendő csak lekaparni a héját. Alaposan meg kell pucolni. A botulinum […]
Babkonzerv készítése szárazbabból
Az USDA ajánlása szárazbab, sárgaborsó és lencse konzerválására. Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt. A szárazbabot alaposan megmossuk. A babot egy nagy edénybe tesszük, felöntjük hideg vízzel és 12-18 órán keresztül áztatjuk. Ha gyorsabban szeretnénk felhasználni, akkor a mosás után tegyük forrásban lévő vízbe és az […]