Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Sárgarépa konzerválása

Az USDA ajánlása sárgarépa konzerválására.

Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.

Az első lépés a szokásos alapos mosás és hámozás. A gyökérzöldségeknél kifejezetten fontos az alapos tisztítás, hiába friss és zsenge még a répa, nem elegendő csak lekaparni a héját. Alaposan meg kell pucolni. A botulinum toxin ugyanis alapvetően a földben található és onnan kijutva kerül az élelmiszerekre, amik mérgezést okozhatnak, ha nincsenek megfelelően kezelve.
A tisztítást követően a répák a későbbi felhasználás szerint maradhatnak egyben, vagy tetszés szerint darabolhatóak is.
A sárgarépát kétféleképpen konzerválhatjuk.

  1. Hideg eljárás:
    A tiszta répákat szintén tiszta, felforrósított befőttesüvegekbe tesszük. Ügyelünk a 2,5 – 3 cm-es fejtér betartására.
  2. Forró eljárás:
    Egy edényben vizet forralunk. Hozzáadjuk a répákat és újraforrástól számítva 5 percig főzzük. Ezután szűrőkanállal kiszedjük a répákat és előmelegített, tiszta konzerves üvegbe tesszük. Ügyeljünk a 2,5 – 3 cm-es fejtér betartására.

Ezután mindkét esetben forró vízzel (esetleg levessel) felöntjük a répákat, eltávolítjuk a buborékokat, letöröljük az üvegek száját és lezárjuk őket a fedőkkel.
A továbbiakban a konzerválás szokásos eljárását használjuk. 0,76 bar (11 psi) nyomáson 30 percig kezeljük az üvegeket.

A konzerválás szokásos lépései:

  1. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és tegyük rá az üvegeket. Töltsük fel a CANNERT 3 liter vízzel és 1 dl ecettel. Helyezzük rá a tetőt a nyomástartó nélkül.
  2. Kezdjük el a CANNER melegítését. A forrástól számítva 10 percig szellőztessük a CANNER-t. Majd helyezzük fel a nyomástartót.
  3. A 0,76 bar (11 psi) nyomás elérése után állítsuk be az időzítőt 30 percre.
  4. Az idő lejártakor kapcsoljuk ki a hőforrást és várjuk meg míg lehűl a CANNER.
  5. Vegyük ki az üvegeket és hagyjuk őket szobahőmérsékleten teljesen lehűlni.

Legújabb receptek

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Zöldborsófőzelék konzervből

Elkészítés: Egy megfelelő méretű lábasban a zsiradékon megfuttatjuk a lisztet. A konzerv levéből keveset a liszthez öntünk és csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv többi

Lencseleves konzerválása

Elkészítés: A lencsét alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy legalább 2-3 centiméternyire fedje. Áztassuk addig, amíg jól meg

Hozzávalók:

  • Friss, egészséges sárgarépa
  • Erőleves vagy víz
Elkészítési idő: 30 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.