- Vágjuk fel a zöldségeket karikára, a csirkemellet 2×2 cm-es kockákra. A hagymát is vágjuk apróra.
- A húskockákat kevés zsiradékon pirítsuk halványsárágra, majd szedjük ki egy nagyobb edénybe.
- A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a répákat és a hagymát, majd adjuk a húshoz.
- Öntsük fel annyi alaplével, amennyi 3-4 centiméterrel ellepi az alapanyagokat.
- Ízesítsük a fűszerekkel és forraljuk fel. Nem kell megfőzni, csak biztosítani kell, hogy minden alapanyag kellően forró legyen.
- Egy szűrőkanál segítségével osszuk el üvegekbe a sűrű részt. Maximum félig tegyük az üvegeket.
- Ezután a visszamaradt folyadékkal töltsük fel az üvegeket. 2 cm-es fejteret hagyjunk szabadon.
- Távolítsuk el a levegőbuborékokat egy spatulával. Töröljük le az üvegek száját ecetes kendővel és helyezzük fel a tetőket.
- Helyezzük a CANNER-be a rácsot és az üvegeket.
- Töltsük fel a CANNER-t 3 liter vízzel és 1 dl ecettel.
- A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik. - A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt. - Ha elérte a cannerben a nyomás a 0,76 bar-t, indítsuk el az időzítőt. 70 percig tartsuk a nyomást a megadott értéken, majd kapcsoljuk ki a melegítést.
- Hagyjuk, hogy a CANNER magától hűljön ki. Miután a túlnyomás megszűnt a cannerben, vegyük le a fedőt és óvatosan egy üvegfogó segítségével vegyük ki az üvegeket a cannerből. Hagyjuk 12 -24 óráig a konyhapulton hűlni a levest.
- Majd, ha kialakult a vákuum, töröljük le az üvegeket, címkézzük fel őket és tegyük a kamrapolcra. Lehetőleg egy éven belül fogyasszuk el a házilag készült konzerveinket.
Felbontáskor 10 percig forraljuk át, majd tejszínnel és pici citromlével ízesítsük a levest.