Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Csirkebecsinált leves konzerv

  1. Vágjuk fel a zöldségeket karikára, a csirkemellet 2×2 cm-es kockákra. A hagymát is vágjuk apróra.
  2. A húskockákat kevés zsiradékon pirítsuk halványsárágra, majd szedjük ki egy nagyobb edénybe.
  3. A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a répákat és a hagymát, majd adjuk a húshoz.
  4. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi 3-4 centiméterrel ellepi az alapanyagokat.
  5. Ízesítsük a fűszerekkel és forraljuk fel. Nem kell megfőzni, csak biztosítani kell, hogy minden alapanyag kellően forró legyen.
  6. Egy szűrőkanál segítségével osszuk el üvegekbe a sűrű részt. Maximum félig tegyük az üvegeket.
  7. Ezután a visszamaradt folyadékkal töltsük fel az üvegeket. 2 cm-es fejteret hagyjunk szabadon.
  8. Távolítsuk el a levegőbuborékokat egy spatulával. Töröljük le az üvegek száját ecetes kendővel és helyezzük fel a tetőket.
  9. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és az üvegeket.
  10. Töltsük fel a CANNER-t 3 liter vízzel és 1 dl ecettel.
  11. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  12. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  13. Ha elérte a cannerben a nyomás a 0,76 bar-t, indítsuk el az időzítőt. 70 percig tartsuk a nyomást a megadott értéken, majd kapcsoljuk ki a melegítést.
  14. Hagyjuk, hogy a CANNER magától hűljön ki. Miután a túlnyomás megszűnt a cannerben, vegyük le a fedőt és óvatosan egy üvegfogó segítségével vegyük ki az üvegeket a cannerből. Hagyjuk 12 -24 óráig a konyhapulton hűlni a levest.
  15. Majd, ha kialakult a vákuum, töröljük le az üvegeket, címkézzük fel őket és tegyük a kamrapolcra. Lehetőleg egy éven belül fogyasszuk el a házilag készült konzerveinket.

Felbontáskor 10 percig forraljuk át, majd tejszínnel és pici citromlével ízesítsük a levest.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • Csirkemell
  • Sárgarépa
  • Fehérrépa
  • Vöröshagyma
  • Zsír vagy más zsiradék
  • só, bors, fűszerpaprika, majoránna
  • csirke alaplé (ha nincs konzerv alaplevünk, készíthetünk leveskockából is)
  • Tálaláshoz:
  • citromlé
  • tejszín (lehet akár növényi is)
Elkészítési idő: 70 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.