Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de így egészen más ízélményben lesz részed, ezért szerintem megéri az utána járást és a plusz költséget.

Lássuk a hozzávalókat, és a teljes receptet.

Szósz:

2 ek szójaszósz (ha az erősebb ízeket szereted, használd a sötétebb változatot)
4 ek rizsecet (vagy más minőségi fehérecet)
1 ek worcester-szósz+ 1ek paradicsom püré (vagy 2 ek ketchup)
4 ek víz
1 ek sake (vagy száraz fehérbor)
3 ek cukor

Az alapanyagokat egy tálkában alaposan keverd össze.

Fűszerek:

2 gerezdfokhagyma összezúzva
1 db gyömbér gumó 3 cm-es, apróra vágva
1 db újhagyma apróra vágva
1 ek szezámmag olaj (vagy étolaj)
4 ek víz
2 ek kukorica keményítő (ha cannerezésre készíted, ezt csak felhasználás előtt keverd bele)

Egy kis serpenyőben az olajon alacsony hőfokon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és a gyömbért, majd keverd a tál tartalmához.

Zöldségek:

1 db sárgarépa gyufaszál méretűre darabolva
1 nagyobb fej vöröshagyma kb 2*2 kockákra vágva
1 doboz ananász konzerv
1 db kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva

Egy evőkanál olajon párold meg kicsit a zöldségeket, majd keverd össze az ananász konzerv levével és a szósszal.

Hús:

50 dkg csirkemellet darabolj fel kb 2*2 cm kockákra.

2 evőkanál olajon pirítsd meg hirtelen minden oldalát, de nem kell készre főzni.

Keverd össze a húst a zöldséges szósszal, főzd együtt pár percig, majd töltsd üvegekbe, tartva a 3 cm-es fejrészt.
A cannerbe tegyél 3 liter vizet és 1 dl 20%-os ecetet, majd állítsd bele a lezárt üvegeket és fűtsd fel. A Fisher&Wolf canner 0,9 és 1 bár nyomásra fog beállni, ami 2400 m tengerszint feletti magasságig megfelelő.
Konzerválási idő: 70-80 perc, üvegmérettől függően.

Felbontás után a konzervet öntsd serpenyőbe, és forrald fel. Egy kis tálban keverj ki 2 ek kukoricakeményítőt 2 ek vízben, majd keverd az ételbe. Várd meg amíg besűrűsödik, és már tálalhatod is.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

2 ek szójaszósz (ha az erősebb ízeket szereted, használd a sötétebb változatot)
4 ek rizsecet (vagy más minőségi fehérecet)
1 ek worcester-szósz+ 1ek paradicsom püré (vagy 2 ek ketchup)
4 ek víz
1 ek sake (vagy száraz fehérbor)
3 ek cukor
2 gerezdfokhagyma
1 db gyömbér gumó
1 db újhagyma
1 ek szezámmag olaj (vagy étolaj)
4 ek víz
2 ek kukoricakeményítő
1 db sárgarépa
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 doboz ananász konzerv
1 db kaliforniai paprika
50 dkg csirkemell

Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.