Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Gomba konzerválása

Fontos, hogy a gombakonzervet maximum 0,5 literes üvegekben konzerválhatunk. Nagyobb üvegek esetén a gomba nem kapna megfelelő hőkezelést. Ha emelnénk a konzerválási időn, az viszont a gomba állagán rontana. Az USDA kizárólag 0,5 literes és 0,2 literes üvegekre tesztelte ezt a receptet!
Mindkét méretű üveg esetén változatlanul 45 perc a konzerválási idő.

Elkészítés:

  1. A gombát nem szükséges megpucolni, cserébe viszont nagyon alaposan, többszöri váltott vízben le kell mosni. Először egy nagy edénybe öntsünk hideg vizet és áztassuk a gombákat 10 percig, hogy a szennyeződések fellazuljanak. Ezután öblítsük le és tiszta, hideg vízben mossuk meg őket. Ha szükséges, ismételjük meg.
  2. Vágjuk le és dobjuk ki az elszíneződött részeket. A gombaszárakat tegyük külön.
  3. A kis gombákat egészben hagyhatjuk, a nagyobbakat vágjuk fel.
  4. Tegyük a gombákat kis adagokban forrásban lévő vízbe és az újraforrástól számítva főzzük 5 percig.
  5. Szedjük a gombákat forró, 0,5 literes vagy 0,2 literes üvegekbe.
  6. Hagyjunk 3 cm fejteret üresen.
  7. Ízlés szerint adhatunk hozzá ½ kávéskanál sót. De el is hagyhatjuk, mert a konzerválásban nem játszik szerepet.
  8. Töltsük fel az üvegeket forrásban lévő vízzel. A 3 cm-es fejtér betartására ügyeljünk.
  9. Távolítsuk el a buborékokat, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  10. Töröljük le az üvegek peremét.
  11. Tegyük fel a fedőket.

Ezután folytassuk a konzerválás szokásos lépéseivel:

  1. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és tegyük rá az üvegeket. Töltsük fel a CANNERT 3 liter vízzel és 1 dl ecettel. Helyezzük rá a tetőt a nyomástartó szelep nélkül.
  2. Kezdjük el a CANNER melegítését. A forrástól számítva 10 percig szellőztessük a CANNER-t. Majd helyezzük fel a nyomástartó szelepet.
  3. A 0,76 bar nyomás elérése után állítsuk be az időzítőt 45 percre.
  4. Az idő lejártakor kapcsoljuk ki a hőforrást és várjuk meg míg lehűl a CANNER.
  5. Vegyük ki az üvegeket és hagyjuk őket szobahőmérsékleten teljesen lehűlni.

Legújabb receptek

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Zöldborsófőzelék konzervből

Elkészítés: Egy megfelelő méretű lábasban a zsiradékon megfuttatjuk a lisztet. A konzerv levéből keveset a liszthez öntünk és csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv többi

Lencseleves konzerválása

Elkészítés: A lencsét alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy legalább 2-3 centiméternyire fedje. Áztassuk addig, amíg jól meg

Hozzávalók:

  • gomba (bármilyen fajta gomba konzerválható)
  • víz
  • jód mentes só (elhagyható)
Elkészítési idő: 45 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.