Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Húsleves, alaplé konzerválása

Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.

 1. Készítsük el az erőlevest a szokásos módon.
 2. Az előzőleg alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegekbe apró lyukú szűrőn keresztül beletöltjük a forró, még lobogó levest.
 3. Az üvegek száját ecetes törlőkendővel alaposan letöröljük. Különben az esetlegesen az üvegen maradt zsírcseppek megakadályoznák a vákuum kialakulását.
 4. Új, tiszta, száraz fedőkkel lezárjuk az üvegeket. Nem kell nagyon erősen megszorítani a fedőket, mert ez szintén megakadályozhatja a vákuum kialakulását. Tehát szorosan, de nem túlerőltetve legyenek a tetők az üvegen.
 5. A CANNER-t a tűzhelyre tesszük, elhelyezzük benne az alsó tálcát, erre szépen egymás mellé sorakoztatjuk az üvegeket. Ne legyenek túl szorosan és mindegyik stabilan álljon. A mozgatásnál ne döntsük meg az üvegeket, vigyázzunk, hogy ne folyhasson leves a fedő és az üveg szája közé.
  Egy sorba 7 db 720 ml-es üveg fér el. Ha két sorba szeretnénk tenni az üvegeket, azokat soha ne közvetlenül egymásra tegyük, hanem használjunk egy másik tálcát, vagy rácsot a két üvegsor között.
 6. Töltsük fel a CANNER-t 3 liter forró vízzel és ne felejtsünk el 1 dl ecetet is tenni a vízbe, hogy megakadályozzuk a vízkő kicsapódását az üvegeken.
 7. Zárjuk le a CANNER-t. Kapcsoljuk be maximumra a melegítést.
 8. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
  Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
 9. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
  A nyomásmérő óra megindul felfelé,
  ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
 10. Amikor eléri a 0,76 bar (11 psi) értéket a mutató, elértük a szükséges nyomást és a szükséges hőmérsékletet. Innentől számítva 25 percig kell a CANNER belső nyomását ezen az értéken tartanunk.
  Hogy ne nőjön tovább a nyomás, először vegyük kissé lejjebb a melegítést és időnként nézzünk rá a mutatóra. Az én tűzhelyemen a maximum 14-es. Ezen melegítem eleinte. Amikor elérte a megfelelő hőfokot, általában 7-re csökkentem a melegítést.
 11. A 25 perc letelte után lekapcsoljuk a tűzhelyet és félrehúzzuk a CANNER-t. Megvárjuk, amíg annyira lehűl, hogy a biztonsági szelep visszaesik, ekkor – de csak ekkor! – levesszük a nyomáscsökkentőt a tetőről és így hűtjük tovább a CANNER-t. 10 perc után levehetjük az edény tetejét és óvatosan kivehetjük a konzerveket.
  Vigyázzunk, hogy ne döntsük meg, és soha ne fordítsuk fejre az üvegeket. Az üvegekben ilyenkor még nincs vákuum, az élelmiszer a fedő és az üveg szája közé kerülhet, ami megakadályozza a vákuum kialakulását.
 12. Tegyük az üvegeket szellősen a konyhapultra és hagyjuk kihűlni őket. Az üvegek nagyon forrók lehetnek, az étel még forrhat bennük, legyünk nagyon óvatosak. Amikor kihűltek, címkézzük fel (mit tartalmaz és mikor készült).

Az így tartósított húsleves akár évekig is eltartható a kamrapolcon, de egy év után a minősége csökken, ezért javasolt a házi konzerveket egy éven belül elfogyasztani.
Magasabb hőmérsékleten, mondjuk egy átlagos szobahőmérsékletlen is biztosan eltarthatók 1 évig.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

 • Húsleves, erőleves, alaplé a szokásos módon elkészítve
Elkészítési idő: 25 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.