Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Hogyan ápoljuk és tároljuk a CANNER-t?

Miután kivettük az üvegeket a CANNER-ből, várjunk kicsit, hogy kihűljön, majd öntsük ki a vizet belőle. Az ecet miatt sajnos másra nem nagyon tudjuk felhasználni.

Ha mindent jól csináltunk, akkor az üvegekből nem jött ki semmi, így a CANNER tulajdonképpen tiszta, elég csak szárazra törölni vagy hagyni, hogy kiszáradjon.

Mivel a CANNER anyaga alumínium ötvözet, sajnos már az első használat után elszíneződik a belső része. Kár energiát és időt pazarolnunk arra, hogy megpróbáljuk visszaadni eredeti csillogását, nem fogunk sikerrel járni.

De nézzük ennek a pozitív oldalát! Egy – két használat után pontosan látjuk, hogy meddig szokott érni a víz a CANNER-ben feltöltéskor, így nem kell kancsóval méregetni a 3 liter vizet. 😊

A fedő egy picit több figyelmet igényel.

Ha levesszük a CANNER-ről, mindig ügyeljünk rá, hogy ne fejjel lefelé tegyük le, a nyomásmérő felfelé nézzen. Ha ez a műszer esetleg megsérülne, csak a csere segíthet a biztonságos konzerválásban.

A gumigyűrűt vegyük ki minden használat után és hagyjuk teljesen megszáradni, csak ezután tegyük vissza a szintén száraz fedélbe.

A nyomáscsökkentő szelepet vegyük le és ellenőrizzük, hogy a szelep átjárható-e. Ha átlátunk a nyíláson és belefújva is akadálytalanul áramlik a levegő, akkor minden rendben van. Ha netán eldugult volna, óvatosan tisztítsuk meg. Ezután már ne tegyük vissza a helyére. Legjobb, ha a CANNER belsejében tároljuk és csak a konzerválás megfelelő lépésénél (a szellőztetés után) helyezzük vissza a helyére.

Ellenőrizzük a biztonsági szelep szilikontömítését is! Legyen a helyén és ne legyen sérült.

Ha mindezekkel megvagyunk, keressünk a számára egy biztonságos helyet, ahol könnyen elérhetjük. A fedőt mindig lefelé fordítva tegyük a CANNER-re. Ezzel védjük a nyomásmérőt a sérüléstől és a szilikongyűrű is tovább marad használható, ha nem összenyomódva tároljuk.

Ha nagyon szeretnénk vigyázni az edényünkre, le is takarhatjuk vagy saját kis huzatot is varrhatunk rá, hogy védjük a szennyeződésektől.

 

Jó konzerválást!

Ezeket olvastad már?

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Konzerváljunk egészséges „leveskockát”

Az első szakácskönyvem, amiből főzni tanultam, nagyon leegyszerűsítette az ételek elkészítését. Az ízesítéshez leginkább azt írta, hogy „adj hozzá 1-2 leveskockát”. Ez a tanács bevált,

Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.