Nagyon megörültünk, amikor hosszú huza-vona után kiderült, hogy unokaöcsém Erasmus-os diák lehet az őszi szemeszterben Brüsszelben.
Azonnal el is kezdtünk albérletet keresni, mivel az egyetem sajnos sem kollégiumot, sem étkezést nem biztosít a külföldi diákoknak.
Az aktuális árakkal szembesülve kissé pánikba estünk, majd egy gyors számolás után rájöttünk, hogy – Bálint főzési készségét és az anyagi lehetőségeinket ismerve – itt bizony csak a jó öreg cannerezett készétel konzervek menthetik meg a helyzetet.
Szerencsére a futár cégek meglepően jó áron szállítanak Brüsszelbe, így aztán azonnal útnak indítottunk egy kis teszt csomagot néhány üveg készétellel (és egy nagy csomag TúróRudival😊). Erősen bíztunk abban, hogy a futárok nem hagyják figyelmen kívül a hatalmas FRAGILE (azaz törékeny) matricákat, amikkel a dobozt teleragasztgattuk. És láss csodát! Pár nap múlva épségben és sértetlenül érkezett meg a csomagunk, amitől fellelkesedve azonnal nekiláttunk nagy tételben konzerválni.
Mivel az egyik kedvenc a csirke kínai édes-savanyú szósszal, ezzel kezdtünk, másnap pedig az indiai szószos csirke következett. Ezek nem bonyolult ételek, és csak egy kis rizst kell kifőzni hozzájuk.
Amíg a köret elkészül, a konzerv is felforr és csak bele kell dobni a hiányzó alapanyagot, hogy pont olyan legyen, mintha frissen tette volna Anya az asztalra, szívvel, szeretettel. 😊
Édes-savanyú szószos csirke receptemet szeretném veletek is megosztani a következő bejegyzésben.