Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Vásárlónk beszámolója – az otthon ízei külföldön

Nagyon megörültünk, amikor hosszú huza-vona után kiderült, hogy unokaöcsém Erasmus-os diák lehet az őszi szemeszterben Brüsszelben.

Azonnal el is kezdtünk albérletet keresni, mivel az egyetem sajnos sem kollégiumot, sem étkezést nem biztosít a külföldi diákoknak.
Az aktuális árakkal szembesülve kissé pánikba estünk, majd egy gyors számolás után rájöttünk, hogy – Bálint főzési készségét és az anyagi lehetőségeinket ismerve – itt bizony csak a jó öreg cannerezett készétel konzervek menthetik meg a helyzetet.

Szerencsére a futár cégek meglepően jó áron szállítanak Brüsszelbe, így aztán azonnal útnak indítottunk egy kis teszt csomagot néhány üveg készétellel (és egy nagy csomag TúróRudival😊). Erősen bíztunk abban, hogy a futárok nem hagyják figyelmen kívül a hatalmas FRAGILE (azaz törékeny) matricákat, amikkel a dobozt teleragasztgattuk. És láss csodát! Pár nap múlva épségben és sértetlenül érkezett meg a csomagunk, amitől fellelkesedve azonnal nekiláttunk nagy tételben konzerválni.

Mivel az egyik kedvenc a csirke kínai édes-savanyú szósszal, ezzel kezdtünk, másnap pedig az indiai szószos csirke következett. Ezek nem bonyolult ételek, és csak egy kis rizst kell kifőzni hozzájuk.
Amíg a köret elkészül, a konzerv is felforr és csak bele kell dobni a hiányzó alapanyagot, hogy pont olyan legyen, mintha frissen tette volna Anya az asztalra, szívvel, szeretettel. 😊

Édes-savanyú szószos csirke receptemet szeretném veletek is megosztani a következő bejegyzésben.

Édes-savanyú szószos csirke

Ezeket olvastad már?

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Konzerváljunk egészséges „leveskockát”

Az első szakácskönyvem, amiből főzni tanultam, nagyon leegyszerűsítette az ételek elkészítését. Az ízesítéshez leginkább azt írta, hogy „adj hozzá 1-2 leveskockát”. Ez a tanács bevált,

Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.