Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Kinek ajánljuk az otthoni konzervkészítést?

A HÁZI KONZERVKÉSZÍTÉST ÉRDEMES MEGTANULNI, SZERINTÜNK MINDENKINEK!

Ma már szinte minden háztartásban szükség van  befőzésre, házi konzervek készítésére.
Néhány példa csak, hogy milyen élethelyzetekben lehet segítségünkre a saját házi konzervünk:

  • Szeretnéd tudni, mi kerül a tányérodba?
  • Nem ízlik a házhoz rendelt menza kaja, de nincs lehetőséged mindennap főzni.
  • Elfoglalt, dolgozó nő vagy, de esténként mégis szeretnél valami finom, házi készítésű ételt letenni a család elé az asztalra?
  • Ételallergiában szenvedsz?
  • Otthon vagy a gyermekeddel, de nem tudsz vele igazán kimozdulni, mert az egész délelőtt elmegy a főzéssel?
  • Szeretnél a munkahelyeden is “házi kosztot” enni, de mire este hazaérsz hulla fáradt vagy?
  • Egyetemre ment a gyermeked és szeretnéd, ha nem gyorséttermi kajákon élne évekig?
  • Segítenél idős szüleidnek, akik már nem tudnak főzni maguknak, de nem tudsz minden nap elmenni hozzájuk?
  • Nyaralni mentek és szeretnétek ott is házi kosztot enni, de nem akarsz egész nap az apartman konyhájában robotolni?
  • Saját kerted van és szeretnéd megőrizni a zöldségeket, gyümölcsöket a zord téli napokra is?
  • Állatokat tartasz és a hús már nem fér a fagyasztódba?
  • Esetleg lemondanál a fagyasztóról?
  • Félsz, hogy egy esetleges áramszünet vagy meghibásodás miatt leolvad a fagyasztód és megromlanak az ételek?
  • Szeretnél időt, pénzt, energiát spórolni azzal, hogy egyszerre nagyobb mennyiségű ételt készítesz el, amit később csak le kell venned a polcról?

Száz és száz élethelyzet és mindre megoldás, ha konzervet készítesz a saját főztödből.

Ha megtanulod a házi konzervkészítést, bánni fogod, hogy eddig mit sem tudtál róla!

Lássuk csak, mire gondoltam!

Ha van kerted és termelsz zöldséget, gyümölcsöt, valószínű eddig is megőrizted őket valamilyen formában. Befőzted, lekvárt készítettél, lefagyasztottad, esetleg aszaltad őket.
Ha állatot is tartottál, akkor a tartósítási módok eléggé lecsökkentek. Vagy feldolgoztad (hurka, kolbász, sonka stb.) vagy lefagyasztottad a húst.
Ha nem tartasz állatokat és nincs kerted, akkor is nagyon hasznosnak fogod találni, az itt tanultakat. Bátran bevásárolhatsz egyszerre nagyobb mennyiségű élelmiszert, ha jó áron hozzá tudsz jutni és nem kell azon gondolkoznod, hogy mennyi hely van még a fagyasztódban.

A fagyasztás nagyon sok energiát fogyaszt és bármikor fennáll a veszélye, hogy egy áramszünet alkalmával leolvad a fagyasztó és tönkremegy a rengeteg étel. Ráadásul nincs mindenkinek lehetősége elhelyezni egy fagyasztóládát.

Ha konzervet készítesz a húsból, félkész vagy kész ételeidből, azok hosszú ideig minden energiabefektetés nélkül elállnak akár szobahőmérsékleten is. Nincs szükség fagyasztóra, nyugodtan viheted őket a nyaralásodra, kollégiumba, munkahelyre is és az áramszünet miatt sem kell aggódnod.

Ami talán még ennél még nagyszerűbb, az az, hogy egy idő és energiabefektetéssel akár 10-20 étkezésre való ételt is elkészíthetsz. Egyszerre nagyobb adagot főzöl, üvegbe teszed majd a kamra polcra és amikor szükséged van rá, csak leveszed, átmelegíted és már fogyaszthatod is. Nincs idő, pénz pazarlás, lakásbüdösítés és bármikor toppan be egy váratlan vendég, mindig van mivel megkínálni.

Azt hiszem, akit eddig nem sikerült meggyőzni a házi konzervkészítés nagyszerűségéről, azt már csak a receptjeink fogják levenni a lábáról.
Például a 10 perces húsleves, gulyásleves, vagy bableves, a karácsonyi petrezselymes újburgonya, vagy a szintén 10 perc alatt asztalra varázsolható chilis bab.

Ha szeretnéd elkezdeni az otthoni konzervkészítést, először kérlek, az alapoknál kezd! 

Tanuld meg,

  • mi a különbség a magas és az alacsony savtartalmú ételek között.
  • mi a különbség a dunsztolás és a sterilizálás között.
  • mire jó a befőző automata és mire használjuk a CANNER-t.
  • hogyan készíthetsz biztonságos konzerveket.
  • milyen eszközökre lesz szükséged a konzervkészítés során.
  • honnan tudod eldönteni, hogy egy konzerv recept biztonságos-e vagy sem.

A házi konzervkészítése sokkal inkább tudomány, mint művészet. Van néhány alapvető szabály, amelyet meg kell tanulni, és be kell tartani a siker érdekében. A jó hír az, hogy ezeket a szabályokat nem olyan nehéz megtanulni és ez az oldal pont azért jött létre, hogy segítségedre legyen akár az első lépésektől kezdve.

Célunk, hogy olyan kipróbált, megbízható recepteket osszunk meg, amelyeket biztonságosan tudsz konzerválni és nem veszélyezteted családod egészségét.
Igyekszünk a befőzéssel, otthoni konzervkészítéssel kapcsolatos minden kérdésre megadni a választ. Fordulj hozzánk bizalommal.

Ezeket olvastad már?

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Konzerváljunk egészséges „leveskockát”

Az első szakácskönyvem, amiből főzni tanultam, nagyon leegyszerűsítette az ételek elkészítését. Az ízesítéshez leginkább azt írta, hogy „adj hozzá 1-2 leveskockát”. Ez a tanács bevált,

Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.