Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Csirkecomb konzerválása

A csirkecombok konzerválását az un. „hideg eljárással” ajánlja az USDA.
Ez azt jelenti, hogy a combokat egészben, csonttal, bőrrel együtt, nyersen tesszük az üvegbe.
Nagyon egyszerű elkészíteni az eredmény pedig csodálatosan finom, ízletes, zamatos, omlós husi.

Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.

Az elkészítés a következő:

  1. Az előkészített üvegekbe nyersen, csonttal együtt elhelyezzük a combokat.
    Egy normál 720 ml-es üvegbe általában 3-4 alsó vagy felső comb fér. Ízlés szerint fűszerezhetjük is, de maradhat natúron is, úgyis nagyon finom és felbontás után több felhasználási lehetőséget kínál.)
  2. Adjunk a combokhoz ½ – 1 dl vizet, töröljük le az üvegek száját és zárjuk le a fedőkkel.
  3. A CANNER-t töltsük fel 3 liter vízzel és tegyünk hozzá 1 dl ecetet, hogy az üvegeink ne legyenek vízkövesek.
  4. Helyezzük a CANNER-be a rácsot, majd erre az üvegeket.
    Ha két sorba tesszük az üvegeket, mindenképpen tegyünk a sorok közé is rácsot.
  5. Helyezzük a CANNER-re a tetejét a nyomáscsökkentő nélkül.
  6. Kapcsoljuk be a tűzhelyet és forraljuk fel a CANNER-ben lévő vizet. Szellőztessük 10 percig.
    (Engedjük, hogy a szellőző nyíláson 10 percig folyamatosan áramoljon ki a gőz.)
  7. Tegyük fel a nyomáscsökkentőt és várjuk meg, amíg a nyomásjelző tárcsa 0,76 bar (11 psi) nyomást mutat.
  8. Állítsuk be az időzítést 70 percre és ügyeljünk rá, hogy a nyomás ez alatt az idő alatt végig a megadott 11 psi-n
  9. Ha letelt az idő, kapcsoljuk ki a tűzhelyet és várjuk meg, amíg a CANNER magától kihűl.
    Ha a fedél nyitható, az üvegeket egy üvegcsipesszel óvatosan kivehetjük és a pulton hagyjuk őket kihűlni. Ha kialakult a vákuum, mehetnek a kamrapolcra.

Az így tartósított konzervünk több évig is eltartható, de javasolt minden házilag készült konzervet 1 éven belül elfogyasztani.

Legújabb receptek

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Zöldborsófőzelék konzervből

Elkészítés: Egy megfelelő méretű lábasban a zsiradékon megfuttatjuk a lisztet. A konzerv levéből keveset a liszthez öntünk és csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv többi

Lencseleves konzerválása

Elkészítés: A lencsét alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy legalább 2-3 centiméternyire fedje. Áztassuk addig, amíg jól meg

Hozzávalók:

  • Csontos csirkecomb
Elkészítési idő: 70 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.