Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Csirkecomb konzerválása

A csirkecombok konzerválását az un. „hideg eljárással” ajánlja az USDA.
Ez azt jelenti, hogy a combokat egészben, csonttal, bőrrel együtt, nyersen tesszük az üvegbe.
Nagyon egyszerű elkészíteni az eredmény pedig csodálatosan finom, ízletes, zamatos, omlós husi.

Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.

Az elkészítés a következő:

  1. Az előkészített üvegekbe nyersen, csonttal együtt elhelyezzük a combokat.
    Egy normál 720 ml-es üvegbe általában 3-4 alsó vagy felső comb fér. Ízlés szerint fűszerezhetjük is, de maradhat natúron is, úgyis nagyon finom és felbontás után több felhasználási lehetőséget kínál.)
  2. Adjunk a combokhoz ½ – 1 dl vizet, töröljük le az üvegek száját és zárjuk le a fedőkkel.
  3. A CANNER-t töltsük fel 3 liter vízzel és tegyünk hozzá 1 dl ecetet, hogy az üvegeink ne legyenek vízkövesek.
  4. Helyezzük a CANNER-be a rácsot, majd erre az üvegeket.
    Ha két sorba tesszük az üvegeket, mindenképpen tegyünk a sorok közé is rácsot. A víz mennyiségét nem kell növelni.
  5. Zárjuk le a CANNER-t a fedéllel és kezdjük el melegíteni.
  6. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik. Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  7. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé. Ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást és a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  8. Amikor a nyomásmérő mutatója eléri a 0,76 bar-t, csökkenthetjük az edény melegítését és elindíthatjuk az időzítőt. Ha 720 ml-es üvegeket használtunk, akkor 70 percig tart a hőkezelés.
    Fontos, hogy a konzerválás ideje alatt ne csökkenjen le a nyomás a CANNER-ben.
  9. A 70 perc lejárta után kapcsoljuk ki a tűzhelyet és várjuk meg, amíg a CANNER magától lehűl.
  10. Amikor a biztonsági szelep visszaesett a helyére, az edényben már nincs nyomás. A fedele nyitható. Vigyázzunk, mert a benne lévő víz és az üvegek még nagyon forróak. Óvatosan nyissuk ki a CANNER-t, használjunk edényfogót és üvegkiszedő csipeszt.
    Nem szükséges azonnal kivenni az üvegeket a CANNER-ből, akár teljes kihűlésig is benne maradhatnak.
  11. Amikor az üvegek kihűltek és kialakult a vákuum, mehetnek a kamrapolcra.

Az így tartósított konzervünk több évig is eltartható, de javasolt minden házilag készült konzervet 1 éven belül elfogyasztani.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • Csontos csirkecomb
Elkészítési idő: 70 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.