Svéd húsgolyó konzerv

Keverje össze a kétféle darálthúst a többi hozzávalóval. A masszából formáljon kis húsgombócokat. Forralja fel az alaplevet és tartsa melegen. Egy serpenyőben hevítsen fel kis mennyiségű vajat vagy olajat. Tegye a gombócokat a serpenyőbe és minden oldalukat pirítsa szép barnára. Ne égesse meg! Az elkészült gomócokat tegye egy nagyobb tálba és tartsa melegen. Miután az […]

Tőkehús konzerválása – forró eljárás

Ez a konzerv kizárólag a magas nyomású konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan! Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt. Elkészítés: A húst a szokásos méretűre daraboljuk fel (én 2-3 cm-es kockákra vágom). Kevés olajon vagy zsíron pirítsuk barnára. Tölcsér segítségével tegyük a húskockákat a tiszta üvegekbe. Hagyjuk […]

Hal konzerválása

Hogy biztonságos legyen a konzerved, egyszerre legalább 4 db 720 ml-es üvegben konzerválj halat! A recept ekkora mennyiségre van tesztelve. Első lépésként bepácoljuk a halat. Egy rozsdamentes acél vagy üveg tálba vizet öntünk és feloldjuk benne a sót. A halat akkora darabokra vágjuk, hogy elférjen az üvegben és még egy 3 cm-es fejtér szabadon maradjon […]

Paradicsomos húsgombóc

Keverje össze a darálthúst a tetszés szerinti fűszerekkel, például oregánóval, majoránnával, petrezselyemmel, őrölt fekete borssal, hagymaporral, fokhagymaporral és sóval. A masszából formáljon kis húsgombócokat. Forralja fel a paradicsomlevet és tartsa melegen. Egy serpenyőben hevítsen fel kis mennyiségű zsírt vagy olajat. Tegye a gombócokat a serpenyőbe és minden oldalukat pirítsa szép barnára. Ne égesse meg! Az […]

Bakonyi sertésszelet

Ez a konzerv kizárólag a magas nyomású konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan! Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.   A húst akkora szeletekre vágjuk, amekkora belefér az üvegünkbe. Ehhez a recepthez érdemes szélesebb szájú üvegeket használni. Egy serpenyőben olajat vagy más zsiradékot forrósítunk. A hússzeleteket egyesével […]

Darálthús konzerv

Ez a konzerv kizárólag a magas nyomású konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan! Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt. Elkészítés: Kevés olajon vagy más zsiradékon pirítsuk barnára a darálthúst. Innentől a szokásos CANNER-ezési eljárást folytatjuk: A darálthúst egy tölcsér segítségével szedjük tiszta üvegekbe. Töltsük fel a forrásban […]

Vadaskonzerv házilag

Ez a konzerv kizárólag a magas nyomású konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan! Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.   A húst akkora szeletekre vágjuk, amekkora belefér az üvegünkbe. Ehhez a recepthez érdemes szélesebb szájú üvegeket használni. Egy serpenyőben olajat vagy más zsiradékot forrósítunk. A hússzeleteket egyesével […]

Csirkemell konzervben

Ez egy alaprecept, amiből bármilyen „szószos” csirkemell receptet elkészíthetünk. Lehet belőle tejszínes csirke, kínai vagy indiai ízesítésű egytálétel, akár gyros is, vagy megsüthetjük a kedvenc szószunkkal leöntve sütőben. A variációk végtelenek. Ez a konzerv kizárólag a magas nyomású konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan! Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el […]

Spagettiszósz hússal

Ez a konzerv kizárólag a háztartási konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan! Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt. Elkészítés: Készítsük el a spagetti szószt a szokásos módon. Kevés olajon vagy más zsiradékon süssük a darálthúst addig, amíg elveszíti a rózsaszín színét és barnára vált, de ne pirítsuk […]

Csirkecomb konzerválása

A csirkecombok konzerválását az un. „hideg eljárással” ajánlja az USDA. Ez azt jelenti, hogy a combokat egészben, csonttal, bőrrel együtt, nyersen tesszük az üvegbe. Nagyon egyszerű elkészíteni az eredmény pedig csodálatosan finom, ízletes, zamatos, omlós husi. Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt. Az elkészítés a következő: […]