Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Csirkemell konzervben

Ez egy alaprecept, amiből bármilyen „szószos” csirkemell receptet elkészíthetünk. Lehet belőle tejszínes csirke, kínai vagy indiai ízesítésű egytálétel, akár gyros is, vagy megsüthetjük a kedvenc szószunkkal leöntve sütőben. A variációk végtelenek.

Ez a konzerv kizárólag a magas nyomású konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan!

Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.

Elkészítés:

  1.  Kevés olajon vagy más zsiradékon pirítsuk fehéredésig a csirkemell és a hagyma darabokat, sózzuk meg.
  2. Egy tölcsér segítségével szedjük tiszta üvegekbe és osszuk el a visszamaradt szaftot.
  3. Ha szeretnénk tehetünk minden üvegbe pár szem borsot is, de ez elhagyható.

Innentől a szokásos CANNER-ezési eljárást folytatjuk:

  1. Töltsük fel az üvegeket a forrásban lévő választott folyadékkal ügyelve a 3 cm-es fejtér betartására.
  2. Távolítsuk el a buborékokat. Egy műanyag spatulát vagy kést vezessünk körbe az üveg szélénél.
  3. Az üvegek száját ecetes törlőkendővel megtisztítjuk és szorosan, de nem túlhúzva rátekerjük a szintén tiszta kupakokat.
  4. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és tegyük rá az üvegeket. Töltsük fel a CANNER-t 3 liter vízzel és 1 dl ecettel, majd zárjuk le a fedéllel.
  5. Kezdjük el a CANNER melegítését.
  6. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  7. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  8. A 0,76 bar (11 psi) nyomás elérése után állítsuk be az időzítőt 80 percre.
  9. Az idő lejártakor kapcsoljuk ki a hőforrást és várjuk meg míg lehűl a CANNER.
  10. Vegyük ki az üvegeket és hagyjuk őket szobahőmérsékleten teljesen lehűlni.
  11. Tisztítsuk meg és cimkézzük fel őket és tároljuk a kamrapolcon.

 

Felbontáskor a kívánt receptet követjük. Ügyelve arra, hogy a húst maximum 10 percig forraljuk.

TIPP:
Konzerv készítéshez mindig jód és adalékmentes sót használjunk.

Az így elkészített konzerv addig marad eltartható, amíg a vákuum tart. Akár sok évig is. De minden esetben javasolt a házilag készített konzerveket 12 hónapon belül elfogyasztani, mert a hosszú állás alatt a konzervünk az élvezeti értékéből jelentősen veszíthet. Megváltozhat a színe, íze, illata, állaga.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • Csirkemell, kockára vágva
  • Hagyma darabolva (elhagyható)
  • Húsleves, alaplé vagy víz
  • só, bors
Elkészítési idő: 80 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.