- A tojást megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk.
- A karikára vágott burgonya konzervet kibontjuk és egy szűrőben leöblítjük, lecsepegtetjük.
- A füstöltkolbászt is karikára vágjuk.
- Egy tepsit vékonyan kikenünk zsírral és egy sorban, szorosan egymás mellé lefektetjük a burgonyaszeleteket. Megsózzuk.
A burgonyák tetején elosztjuk a tojás felét és a kolbászkarikák felét.
Ezután újabb burgonya, tojás és kolbász sorok jönnek mindaddig, amíg el nem fogy az alapanyagunk. - A tepsit 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. Mi úgy szeretjük, ha szép ropogós a felső sor burgonya.
- A tejfölt összekeverjük, hogy homogén állaga legyen és rákenjük a burgonya tetejére. Erre szórjuk a csíkokra vágott bacon-t.
Addig sütjük, amíg a tejföl megszilárdul és a bacon ropogósra sül a tetején. Ha van grill vagy légkeverés a sütőnkön, most azt is bekapcsolhatjuk.
Laktató, nagyon finom és költségtakarékos egytálétel. Salátával, savanyúsággal tálaljuk.