Zöldborsófőzelék konzervből

Elkészítés: Egy megfelelő méretű lábasban a zsiradékon megfuttatjuk a lisztet. A konzerv levéből keveset a liszthez öntünk és csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv többi levét is. Elkeverjük. A rántáshoz adjuk a borsószemeket is. Felforraljuk és el is készült a főzelék. Ha túl sűrűnek találjuk, adjunk hozzá kevés vizet. Tálalás előtt mindenképpen kóstoljuk meg, és […]

Lencsefőzelék konzerv lencséből

Nagyon egyszerűen készíthetünk lencsefőzeléket, ha van otthon konzerv lencsénk. Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk a liszttel, alaposan elkeverjük és a lisztet picit megbarnítjuk. Félrehúzzuk a tűzről és rátesszük a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lencsekonzervet. Ha túl sűrű lenne füstölthús levével, vagy vízzel a kellő állagúra hígítjuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, […]

Harcsapaprikás

Elkészítjük a pörköltalapot. Az olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát. Hozzákeverjük a kis kockákra vágott paradicsomot, paprikát, és tovább pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük 2 dl vízzel. Pár percig főzzük, majd botmixerrel egyneműsítjük az alapot.  A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a finomliszttel, majd a […]

Jókai bableves

Elkészítés: Egy evőkanál zsíron megpirítjuk a karikákra vágott füstölt kolbászt. A kolbászkarikákat kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet és 1-2 percig együtt pirítjuk őket. A végén hozzáadjuk a fokhagymát is. Megszórjuk a pirospaprikával, jól elkeverjük és felöntjük a konzervek levével, majd felforraljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, a […]

Tejfölös burgonyakrémleves bacon chipsszel

A zsiradékon megpirítjuk a hagymát a fokhagymával együtt. A burgonya konzervet felbontjuk és egy szűrő segítségével leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a hagymához adjuk. Sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevél port is. Jól átkeverjük, felöntjük vízzel, majd az egészet felforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és botmixerrel pürésítjük a levest. Szükség szerint utóízesítjük sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval. A […]

Rakott krumpli

A tojást megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk. A karikára vágott burgonya konzervet kibontjuk és egy szűrőben leöblítjük, lecsepegtetjük. A füstöltkolbászt is karikára vágjuk. Egy tepsit vékonyan kikenünk zsírral és egy sorban, szorosan egymás mellé lefektetjük a burgonyaszeleteket. Megsózzuk. A burgonyák tetején elosztjuk a tojás felét és a kolbászkarikák felét. Ezután újabb burgonya, tojás és kolbász […]

Csicseriborsós csirkecurry

Elkészítés A csicseriborsót egy szűrő segítségével öblítsük le, majd alaposan csepegtessük le, és tegyük félre. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsuk aranyszínűre. Adjuk hozzá a csirkemell konzervet a levével együtt, és ízlés szerint sózzuk borsozzuk meg. Adjuk hozzá a curryt és a fokhagymát. Öntsük fel a tejszínnel, keverjük alaposan össze, és kevergetve főzzük pár percig. Ezután […]

Cseh burgonyás fokhagymaleves

Elkészítés: 1. Ha friss bagettet használunk, akkor először felkockázzuk a bagettet és egy sütőpapírral bélelt tepsiben összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval és borssal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük. 2. Kibontjuk a burgonya konzervet és egy szűrő segítségével leöblítjük. A szűrőben hagyjuk lecsepegni. 3. Közben kevés vajon megpirítjuk az apróra […]

Zöldbabfőzelék konzervből

A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Meghintjük a liszttel és csomómentesre keverjük. Kb. fél percig pirítjuk a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről az edényt és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Jól elkeverjük. Kibontjuk a zöldbabkonzervet és a levét hozzáadjuk a főzelék alapunkhoz. Csomómentesre keverjük. Általában elég szokott lenni a konzerv saját leve, de ha túl […]

Húsgombóc kapormártásban

Bontsuk fel a húsgombóc konzervet és egy szűrő segítségével csepegtessük le.Készítsük el a mártást: Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd adjuk hozzá a finomra aprított kaprot és dinszteljük pár percig. Keverjük egy tálban csomómentesre a tejszínt és a lisztet. Adjuk hozzá a sót, borsot, egy kevés fehérbort és a fehérborecetet. Ízlés szerint kevés cukrot […]