Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Spagettiszósz hússal

Ez a konzerv kizárólag a háztartási konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan!

Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.

Elkészítés:

Készítsük el a spagetti szószt a szokásos módon.
Kevés olajon vagy más zsiradékon süssük a darálthúst addig, amíg elveszíti a rózsaszín színét és barnára vált, de ne pirítsuk meg. Sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a fűszereket és keverjük jól el. Öntsük fel paradicsomlével és folyamatosan kevergetve főzzük addig, amíg szósz sűrűségűvé válik.

Innentől a szokásos CANNER-ezési eljárást folytatjuk:

  1. Az elkészült szószt egy tölcsér segítségével szedjük tiszta üvegekbe. Ügyeljünk a 3 cm-es fejtér megtartására.
  2. Az üveg szélénél futtassunk körbe egy műanyag spatulát vagy kést, amivel eltávolítjuk a levegőbuborékokat.
  3. Az üvegek száját ecetes törlőkendővel megtisztítjuk és szorosan, de nem túlhúzva rátekerjük a szintén tiszta kupakokat.
  4. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és tegyük rá az üvegeket. Töltsük fel a CANNERT 3 liter vízzel és 1 dl ecettel.
  5. Kezdjük el a CANNER melegítését.
  6. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  7. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  8. Amikor a nyomásmérő mutatója eléri a 0,76 bar-t, csökkenthetjük az edény melegítését és elindíthatjuk az időzítőt. Ha 720 ml-es üvegeket használtunk, akkor 70 percig tart a hőkezelés.
    Fontos, hogy a konzerválás ideje alatt ne csökkenjen le a nyomás a CANNER-ben.
  9. A 70 perc lejárta után kapcsoljuk ki a tűzhelyet és várjuk meg, amíg a CANNER magától lehűl.
  10. Amikor a biztonsági szelep visszaesett a helyére, az edényben már nincs nyomás. A fedele nyitható. Vigyázzunk, mert a benne lévő víz és az üvegek még nagyon forróak. Óvatosan nyissuk ki a CANNER-t, használjunk edényfogót és üvegkiszedő csipeszt.
    Nem szükséges azonnal kivenni az üvegeket a CANNER-ből, akár teljes kihűlésig is benne maradhatnak.
  11. Amikor az üvegek kihűltek és kialakult a vákuum, mehetnek a kamrapolcra.

 

Felbontáskor egy megfelelő méretű edénybe tesszük és 10 percig forraljuk.  Tegyük a szószt főtt spagetti tésztára és reszeljünk rá sajtot.

 

TIPP:
Konzerv készítéshez mindig jód és adalékmentes sót használjunk.

Az így elkészített konzerv addig marad eltartható, amíg a vákuum tart. Akár sok évig is. De minden esetben javasolt a házilag készített konzerveket 12 hónapon belül elfogyasztani, mert a hosszú állás alatt a konzervünk az élvezeti értékéből jelentősen veszíthet. Megváltozhat a színe, íze, illata, állaga.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

Paradicsom

Darált marhahús (esetleg sertés)

Hagyma, apróra vágva
Fokhagyma, apróra vágva

Zeller vagy zöldpaprika, apróra vágva
Gomba, szeletelve (nem kötelező)

Fűszerek:
só, oregánó, bazsalikom, apróra vágott petrezselyem, fekete bors, babérlevél, barna cukor (ha elég édes a paradicsom kimaradhat)

Elkészítési idő: 70 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.