Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Svéd húsgolyó konzerv

  1. Keverje össze a kétféle darálthúst a többi hozzávalóval.
  2. A masszából formáljon kis húsgombócokat.
  3. Forralja fel az alaplevet és tartsa melegen.
  4. Egy serpenyőben hevítsen fel kis mennyiségű vajat vagy olajat.
  5. Tegye a gombócokat a serpenyőbe és minden oldalukat pirítsa szép barnára. Ne égesse meg! Az elkészült gomócokat tegye egy nagyobb tálba és tartsa melegen.
  6. Miután az összes húsgombócot megpirította, helyezze őket lazán az üvegekbe. Annyi gombócot tegyen egy üvegbe, amennyi egy alkalommal elfogy. Hagyjon legalább 3 cm üres fejteret.
  7. Töltse fel az üvegeket forrásban lévő forró alapléves, a 3 cm-es fejteret továbbra is megtartva.
  8. Ha véletlenül nem lenne elég az alaplé, forrásban lévő vízzel pótolhatja.

Innentől a szokásos CANNER-ezési eljárást folytatjuk:

  1. Távolítsuk el a buborékokat. Egy műanyag spatulát vagy kést vezessünk körbe az üveg szélénél.
  2. Az üvegek száját ecetes törlőkendővel megtisztítjuk és szorosan, de nem túlhúzva rátekerjük a szintén tiszta kupakokat.
  3. A CANNER aljába helyezzük a rácsot. Ezen szépen elhelyezzük az üvegeket és a CANNER-t feltöltjük 3 liter vízzel és 1 dl ecettel. Ha két sorban helyezzük el az üvegeket, akkor a sorok közé is tegyünk egy rácsot, a víz mennyiségét nem kell növelni.
  4. Zárjuk le a CANNER-t a fedéllel és kezdjük el melegíteni a CANNER-t.
  5. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  6. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  7. Amikor a nyomásmérő mutatója eléri a 0,76 bar-t, csökkenthetjük az edény melegítését és elindíthatjuk az időzítőt. Ha 720 ml-es üvegeket használtunk, akkor 80 percig tart a hőkezelés.
    Fontos, hogy a konzerválás ideje alatt ne csökkenjen le a nyomás a CANNER-ben.
  8. A 80 perc lejárta után kapcsoljuk ki a tűzhelyet és várjuk meg, amíg a CANNER magától lehűl.
  9. Amikor a biztonsági szelep visszaesett a helyére, az edényben már nincs nyomás. A fedele nyitható. Vigyázzunk, mert a benne lévő víz és az üvegek még nagyon forróak. Óvatosan nyissuk ki a CANNER-t, használjunk edényfogót és üvegkiszedő csipeszt.
    Nem szükséges azonnal kivenni az üvegeket a CANNER-ből, akár teljes kihűlésig is benne maradhatnak.
  10. Amikor az üvegek kihűltek és kialakult a vákuum, mehetnek a kamrapolcra.

Szósz elkészítése:

  1. Olvassza meg a vajat egy serpenyőben, keverje hozzá a lisztet és pirítsa két percig.
  2. Öntse hozzá a húsgolyó konzerv levét és keverje csomómentesre.
  3. Adja hozzá a tejszínt, a szójaszószt és a Dijon mustárt is, és kerverje el jól.
  4. Tegye a húsgolyókat is a szószba, forralja fel és hagyja, hogy a szósz besűrűsödjön.

Ezután már tálalhatja is a házikészítésű svéd húsgolyókat a fantasztikusan finom szósszal, burgonyapürével és áfonyalekváral.

 

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

A húsgolyóhoz:

1 rész darált sertéshús
2 rész darált marhahús
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma

bors

A szószhoz (felbontáskor készítjük el):
40 g vaj
40 g liszt
1 üveg húsgolyó konzerv leve
150 ml tejszín
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál Dijon mustárt

Elkészítési idő: 80 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.