Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Tőkehús konzerválása – forró eljárás

Ez a konzerv kizárólag a magas nyomású konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan!

Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.

Elkészítés:

  1. A húst a szokásos méretűre daraboljuk fel (én 2-3 cm-es kockákra vágom).
  2. Kevés olajon vagy zsíron pirítsuk barnára.
  3. Tölcsér segítségével tegyük a húskockákat a tiszta üvegekbe. Hagyjuk szabadon a 2-3 cm-es fejteret.
  4. Az edényben maradt szaftot öntsük fel 0,5 – 1 liter vízzel és forraljuk fel, majd osszuk el egyenletesen az üvegek között.
  5. Ha a szaft nem lenne elegendő, forrásban lévő vízzel pótoljuk és feltöltjük a 2-3 cm-es üres fejteret megtartva.

Innentől a szokásos CANNER-ezési eljárást folytatjuk:

  1. Az üvegek száját ecetes törlőkendővel megtisztítjuk és szorosan, de nem túlhúzva rátekerjük a szintén tiszta kupakokat.
  2. A CANNER aljába helyezzük a rácsot. Ezen szépen elhelyezzük az üvegeket és a CANNER-t feltöltjük 3 liter vízzel és 1 dl ecettel. Ha két sorban helyezzük el az üvegeket, akkor a sorok közé is tegyünk egy rácsot, a víz mennyiségét nem kell növelni.
  3. Zárjuk le a CANNER-t a fedéllel és kezdjük el melegíteni a CANNER-t.
  4. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  5. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  6. Amikor a nyomásmérő mutatója eléri a 0,76 bar-t, csökkenthetjük az edény melegítését és elindíthatjuk az időzítőt. Ha 720 ml-es üvegeket használtunk, akkor 80 percig tart a hőkezelés. 1 literes üveget 90 percig konzerváljunk. 1 literesnél nagyobb üveget ne használjunk.
    Fontos, hogy a konzerválás ideje alatt ne csökkenjen le a nyomás a CANNER-ben.
  7. A 80 (90) perc lejárta után kapcsoljuk ki a tűzhelyet és várjuk meg, amíg a CANNER magától lehűl.
  8. Amikor a biztonsági szelep visszaesett a helyére, az edényben már nincs nyomás. A fedele nyitható. Vigyázzunk, mert a benne lévő víz és az üvegek még nagyon forróak. Óvatosan nyissuk ki a CANNER-t, használjunk edényfogót és üvegkiszedő csipeszt.
    Nem szükséges azonnal kivenni az üvegeket a CANNER-ből, akár teljes kihűlésig is benne maradhatnak.
  9. Amikor az üvegek kihűltek és kialakult a vákuum, mehetnek a kamrapolcra.

Konzerv készítéshez mindig jód és adalékmentes sót használjunk.

Az így elkészített konzerv addig marad eltartható, amíg a vákuum tart. Akár sok évig is. De minden esetben javasolt a házilag készített konzerveket 12 hónapon belül elfogyasztani, mert a hosszú állás alatt a konzervünk az élvezeti értékéből jelentősen veszíthet. Megváltozhat a színe, íze, illata, állaga.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

Sertés, Marha, Kecske, Bárány vagy bármilyen vad hús

Elkészítési idő: 80 – 90 perc az üveg nagyságától függően
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.