Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Gomba konzerválása

Fontos, hogy a gombakonzervet maximum 0,5 literes üvegekben konzerválhatunk. Nagyobb üvegek esetén a gomba nem kapna megfelelő hőkezelést. Ha emelnénk a konzerválási időn, az viszont a gomba állagán rontana. Az USDA kizárólag 0,5 literes és 0,2 literes üvegekre tesztelte ezt a receptet!
Mindkét méretű üveg esetén változatlanul 45 perc a konzerválási idő.

Elkészítés:

  1. A gombát nem szükséges megpucolni, cserébe viszont nagyon alaposan, többszöri váltott vízben le kell mosni. Először egy nagy edénybe öntsünk hideg vizet és áztassuk a gombákat 10 percig, hogy a szennyeződések fellazuljanak. Ezután öblítsük le és tiszta, hideg vízben mossuk meg őket. Ha szükséges, ismételjük meg.
  2. Vágjuk le és dobjuk ki az elszíneződött részeket. A gombaszárakat tegyük külön.
  3. A kis gombákat egészben hagyhatjuk, a nagyobbakat vágjuk fel.
  4. Tegyük a gombákat kis adagokban forrásban lévő vízbe és az újraforrástól számítva főzzük 5 percig.
  5. Szedjük a gombákat forró, 0,5 literes vagy 0,2 literes üvegekbe.
  6. Hagyjunk 3 cm fejteret üresen.
  7. Ízlés szerint adhatunk hozzá ½ kávéskanál sót. De el is hagyhatjuk, mert a konzerválásban nem játszik szerepet.
  8. Töltsük fel az üvegeket forrásban lévő vízzel. A 3 cm-es fejtér betartására ügyeljünk.
  9. Távolítsuk el a buborékokat, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  10. Töröljük le az üvegek peremét.
  11. Tegyük fel a fedőket.

Ezután folytassuk a konzerválás szokásos lépéseivel:

  1. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és tegyük rá az üvegeket. Töltsük fel a CANNERT 3 liter vízzel és 1 dl ecettel.
  2. Kezdjük el a CANNER melegítését.
  3. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  4. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  5. A 0,76 bar nyomás elérése után állítsuk be az időzítőt 45 percre.
  6. Az idő lejártakor kapcsoljuk ki a hőforrást és várjuk meg míg lehűl a CANNER.
  7. Vegyük ki az üvegeket és hagyjuk őket szobahőmérsékleten teljesen lehűlni.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • gomba (bármilyen fajta gomba konzerválható)
  • víz
  • jód mentes só (elhagyható)
Elkészítési idő: 45 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.