Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Cékla konzerv

Elkészítés:

  1. Alaposan mossa meg a céklát.
  2. Vágja le a felsőrészét a leveleknél. De hagyjon rajta minden gyökeret.
  3. Tegye a céklát forrásban lévő vízbe. Az újraforrástól számított 15-20 perc forralás után a cékla héja már könnyen eltávolítható. Hagyja annyira kihűlni a céklát, hogy éppen meg tudja hámozni, de fontos, hogy ne hűljön ki teljesen, mert a feldolgozási idő azzal kalkulál, hogy a cékla még meleg, amikor az üvegbe kerül.
  4. Hagyja egészben a nagyon kis gumókat, a nagyobbakat vágja tetszés szerint szeletekre, vagy 1 cm-es kockákra.
  5. A 720 ml-es üvegekbe tegye bele a még meleg cékladarabokat. Hagyjon kb. 3 cm üres részt az üveg szájánál.
  6. Opcionális: minden üvegbe adjon ½ – 1 teáskanál jódmentes sót.
  7. Töltse fel tiszta, forrásban lévő vízzel az üvegeket. A 3 cm-es fejteret továbbra is tartsa meg.
  8. Távolítsa el a buborékokat, ha szükséges, pótolja a vizet.
  9. Törölje le az üvegek peremét.
  10. Tegye fel a fedőket.

Ezután folytassuk a konzerválás szokásos lépéseivel:

  1. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és tegyük rá az üvegeket. Töltsük fel a CANNERT 3 liter vízzel.
  2. Kezdjük el a CANNER melegítését.
  3. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  4. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  5. A 0,76 bar nyomás elérése után állítsuk be az időzítőt 35 percre.
  6. Az idő lejártakor kapcsoljuk ki a hőforrást és várjuk meg míg lehűl a CANNER.
  7. Vegyük ki az üvegeket és hagyjuk őket szobahőmérsékleten teljesen lehűlni.

 

Felhasználáskor csepegtesse le a céklát, majd melegítse fel mikróhullámú sütőben vagy serpenyőben, esetleg kevés olajjal, fűszernövényekkel pár percig sütőben is sütheti.  Nagyon finom köretek készülhetnek belőle, de a konzerv cékla akár smoothie hozzávalója is lehet.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • cékla
  • víz
  • só (elhagyható)
Elkészítési idő: 35 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.