Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Lencseleves konzerválása

Elkészítés:

  1. A lencsét alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy legalább 2-3 centiméternyire fedje. Áztassuk addig, amíg jól meg nem duzzadnak a szemek (kb.2-3 óra), majd szűrjük le.
    Gyorsabb megoldás, ha a lencsét mosás után forrásban lévő vízbe tesszük és az újra forrás után 2 percig forraljuk. Majd 1 órán át áztatjuk, és leszűrjük.
  2. A füstölthús levét felforraljuk és melegen tartjuk.
  3. A sárgarépát és a fehérrépát közben megpucoljuk és felkarikázzuk. Forrásban lévő vízbe tesszük és 2 percig forraljuk.
  4. Egy szűrőkanál segítségével az üvegekbe szedjük a lencsét és a répákat. Minden üveget maximum ¾ részig töltsünk meg.
  5. Tegyünk minden üvegbe egy darabka babérlevelet.
  6. Töltsük fel az üvegeket a füstölthús levével. 3 cm-es fejteret hagyjunk üresen. Ha nem lenne elég a füstölthús lé, pótolhatjuk forró vízzel is.
    Ha a füstölthúsból is teszünk az üvegbe, akkor azzal együtt legyenek az üvegek ¾-ig megtöltve.
  7. Egy műanyag spatulával távolítsuk el az esetleges buborékokat. Ha szükséges pótoljuk a felöntőlevet.
  8. Ecetes kendővel töröljük meg az üvegek száját és helyezzük fel a tetőket.
  9. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és tegyük rá az üvegeket. Töltsük fel a CANNERT 3 liter vízzel és 1 dl ecettel.
  10. Fedjük le a CANNER-t és kezdjük el a melegítést.
  11. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  12. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  13. A 0,76 bar nyomás elérése után állítsuk be az időzítőt 80 percre.
  14. Az idő lejártakor kapcsoljuk ki a hőforrást és várjuk meg, míg lehűl a CANNER.
  15. Vegyük ki az üvegeket és hagyjuk őket szobahőmérsékleten teljesen lehűlni.

Felbontás után:

  1. Vágjunk egy fej hagymát apróra és 1 ek. zsiradékon pirítsuk meg.
  2. Adjunk hozzá 1 ek. lisztet keverjük el jól és picit pirítsuk meg.
  3. Húzzuk félre a tűzről és tegyünk hozzá egy kiskanál fűszerpaprikát, ½ ek. paradicsom pürét, 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, ízlés szerint sót és őrölt borsot is.
  4. Öntsük a konzerv tartalmát az edénybe, keverjük el jól és forraljuk 10 percig.
  5. Tálaláskor ízesítsük ecettel.

Tipp: Ez a leves igazán füstölthússal, füstölthús levével finom (szerintem), de ha nem szeretjük a füstölt ízt, helyettesíthetjük erőlevessel is.

 

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • Lencse
  • Sárgarépa
  • Fehérrépa
  • Füstölthús leve vagy víz
Elkészítési idő: 80 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.