Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Levélzöldségek konzerválása

Csak frissen betakarított zöldséget konzerváljon! Ne használja fel a fonnyadt, elszíneződött, beteg vagy rovarkárosított leveleket.

Elkészítés:

  1. Alaposan mossa meg a zöldleveleket kis adagokban.
  2. Vágja ki a kemény szárakat és a középső bordákat és szükség szerint darabolja fel a leveleket a későbbi felhasználásnak megfelelően. Ne pürésítse a zöldségeket!
  3. Kis adagokban párolja meg a zöldségeket addig, amíg megváltozik a színük (körülbelül 3-5 percig).
  4. Tegyen minden üvegbe 1/2 teáskanál sót (akár el is hagyható, a konzerválásban nem játszik szerepet).
  5. Lazán töltse meg az üvegeket a levelekkel és töltse fel őket friss, forrásban lévő vízzel. 3 cm-es fejteret hagyjunk szabadon.
  6. Távolítsa el a buborékokat, ha szükséges, pótolja a vizet.
  7. Törölje le az üvegek peremét.
  8. Tegye fel a fedőket.

Ezután folytassuk a konzerválás szokásos lépéseivel:

  1. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és tegyük rá az üvegeket. Töltsük fel a CANNERT 3 liter vízzel és 1 dl ecettel.
  2. Kezdjük el a CANNER melegítését.
  3. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  4. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  5. A 0,76 bar nyomás elérése után állítsuk be az időzítőt 80 percre.
  6. Az idő lejártakor kapcsoljuk ki a hőforrást és várjuk meg míg lehűl a CANNER.
  7. Vegyük ki az üvegeket és hagyjuk őket szobahőmérsékleten teljesen lehűlni.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • Bármilyen levélzöldség, például spenót, sóska, kelkáposzta, mángold, stb.
  • Víz
Elkészítési idő: 80 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.