Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Pacalkonzerv

Ez a konzerv kizárólag a magas nyomású konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan!

Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.

  1. A szalonnát, a hagymát, a fokhagymát apró kockákra vágjuk.
    A zöldpaprikát és a paradicsomot is felkockázzuk.
  2. Pörköltalapot készítünk: kevés zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. Pár percig dinszteljük.
    Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot is. Ezzel is dinszteljük néhány percig, majd meghintjük pirospaprikával, és alaposan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a felcsíkozott, előfőzött pacalt. Fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, őrölt köménnyel és alaposan összekeverjük.
  4. A pacalt az üvegekbe szedjük.
  5. A szaftot egyenletesen elosztjuk az üvegekben, és minden üveget feltöltünk forrásban lévő vízzel.
    Hagyjunk 3 cm fejteret szabadon!
  6. Töröljük meg az üvegek száját és zárjuk le őket a fedőkkel.
  7. Helyezzük a rácsot a CANNER-be, töltsük fel 3 liter vízzel és 1 dl ecettel.
  8. Tegyük az üvegeket a rácsra és zárjuk le a CANNER-t.
  9. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  10. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  11. 0,76 bar nyomáson 80 percig hőkezeljük az üvegeket.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • 50 dkg pacal (előfőzött, felcsíkozott)
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 ek zsír
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk majoránna
  • 1 db babérlevél
  • bors
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.