Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját zöldbabkonzervedet!

Szükséges eszközök:

  • befőttesüvegek
  • canner
  • fogó az üvegek kezeléséhez

Elkészítés:

  1. Tisztítsd meg a zöldbabot: vágd le a végüket, és ha szükséges, felezd vagy vágd kisebb darabokra.
  2. Mosd meg alaposan a zöldbabot hideg vízben.
  3. Forralj vizet egy nagyobb lábosban és kis adagokban főzd a babot 2-3 percig, majd szűrőkanál segítségével szedd őket tisztára mosott befőttesüvegekbe.
  4. Ügyelj arra, hogy hagyj kb. 2,5 cm üres teret az üveg tetején.
  5. Ha szeretnéd, most adhatsz üvegenként 1 teáskanál sót is hozzá.
  6. Töltsd fel az üvegeket forró vízzel úgy, hogy ellepje a zöldbabot, de hagyj kb. 2,5 cm üres teret az üveg tetején.
  7. Töröld le az üvegek száját, és zárd le őket a tiszta fedelekkel.
  8. Helyezd az üvegeket a cannerbe, és öntsd fel az edényt 3 liter vízzel és adj hozzá 1 dl ecetet.
  9. Zárd le a cannert, és állítsd közepes hőmérsékletre. Amikor a cannerben kialakul a 0,76 bar nyomás, kezd el számolni az időt, és főzd a zöldbabot 25 percig.
  10. Kapcsold ki a tűzhelyet, és hagyd, hogy a főzőedény természetesen lehűljön és nyomása csökkenjen.
  11. Nyisd ki óvatosan a főzőedényt, és fogó segítségével vedd ki az üvegeket. Hagyd, hogy az üvegek teljesen kihűljenek, és címkézd fel őket, mielőtt a kamrapolcra kerülnek.

Ezzel a módszerrel elkészített zöldbabkonzerv hosszú ideig tárolható és tökéletes megoldás a téli hónapokra, amikor friss zöldségek beszerzése nehezebb. A nyomás alatti konzerválás megőrzi a zöldbab tápanyagtartalmát és ízét, így bármikor élvezheted a nyári ízeket.

Fontos tippek:

  • Ellenőrizd az üvegek záródását a főzés után. Ha egy üveg nem záródott megfelelően, a konzerv nem lesz tartós, és hűtőben kell tárolni.
  • Címkézd az üvegeket a készítés dátumával és tárold őket hűvös, sötét helyen.
  • A zöldbab konzervet legalább 1 hétig érleld, mielőtt kinyitod, hogy az ízek jól összeérjenek.

Használd a házi készítésű zöldbab konzervet levesekhez, salátákhoz, vagy bármilyen más ételhez, amelyhez friss zöldbabot használnál. Az elkészített konzerv kiváló ajándék is lehet barátoknak és családtagoknak, akik szeretik a házi készítésű ételeket.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • friss zöldbab
  • só (opcionális)
  • víz
Elkészítési idő: 25 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.