Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés:

  1. A kifejtett borsót alaposan megmossuk.
  2. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel.
  3. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig.
  4. A borsót lecsepegtetjük és forró vízzel leöblítjük. Ezt azért tesszük, hogy minél több keményítőtől megszabaduljunk. Majd újra lecsepegtetjük.
  5. A forró borsót felmelegített 720 ml-es üvegekbe szedjük és kb. 3 cm-es fejteret hagyunk üresen.
  6. Opcionális: üvegenként egy csipet só és kevés cukor harmonikusabb ízt ad a konzervünknek.
  7. Töltsük fel az üvegeket friss forrásban lévő vízzel a 3 cm-es fejteret megtartva.
  8. Egy spatula segítségével távolítsuk el a buborékokat és pótoljuk a felöntőlevet, ha szükséges.
  9. Töröljük le az üvegek peremét.
  10. Tegyük fel a fedőket.

Ezután folytassuk a konzerválás szokásos lépéseivel:

  1. Helyezzük a CANNER-be a rácsot és tegyük rá az üvegeket. Töltsük fel a CANNERT 3 liter forró vízzel és 1 dl ecettel.
  2. Fedjük le a CANNER-t és kezdjük el a melegítését.
  3. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  4. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  5. A 0,76 bar nyomás elérése után állítsuk be az időzítőt 40 percre.
  6. Az idő lejártakor kapcsoljuk ki a hőforrást és várjuk meg míg lehűl a CANNER.
  7. Vegyük ki az üvegeket és hagyjuk őket szobahőmérsékleten teljesen lehűlni.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • Zöldborsó
  • Víz
  • Só, cukor (elhagyható)
Elkészítési idő: 40 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.