Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Paradicsomos húsgombóc

  1. Keverje össze a darálthúst a tetszés szerinti fűszerekkel, például oregánóval, majoránnával, petrezselyemmel, őrölt fekete borssal, hagymaporral, fokhagymaporral és sóval.
  2. A masszából formáljon kis húsgombócokat.
  3. Forralja fel a paradicsomlevet és tartsa melegen.
  4. Egy serpenyőben hevítsen fel kis mennyiségű zsírt vagy olajat.
  5. Tegye a gombócokat a serpenyőbe és minden oldalukat pirítsa szép barnára. Ne égesse meg! Az elkészült gomócokat tegye egy nagyobb tálba és tartsa melegen.
  6. Miután az összes húsgombócot megpirította, helyezze őket lazán az üvegekbe. Annyi gombócot tegyen egy üvegbe, amennyi egy alkalommal elfogy. Hagyjon legalább 3 cm üres fejteret.
  7. Töltse fel az üvegeket forrásban lévő forró paradicsomlével, a 3 cm-es fejteret továbbra is megtartva.
  8. Ha véletlenül nem lenne elég a paradicsomlé, forrásban lévő vízzel pótolja.

Innentől a szokásos CANNER-ezési eljárást folytatjuk:

  1. Távolítsuk el a buborékokat. Egy műanyag spatulát vagy kést vezessünk körbe az üveg szélénél.
  2. Az üvegek száját ecetes törlőkendővel megtisztítjuk és szorosan, de nem túlhúzva rátekerjük a szintén tiszta kupakokat.
  3. A CANNER aljába helyezzük a rácsot. Ezen szépen elhelyezzük az üvegeket és a CANNER-t feltöltjük 3 liter vízzel és 1 dl ecettel. Ha két sorban helyezzük el az üvegeket, akkor a sorok közé is tegyünk egy rácsot, a víz mennyiségét nem kell növelni.
  4. Kezdjük el a CANNER melegítését.
  5. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
    Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
  6. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
    A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
  7. Amikor a nyomásmérő mutatója eléri a 0,76 bar-t, csökkenthetjük az edény melegítését és elindíthatjuk az időzítőt. Ha 720 ml-es üvegeket használtunk, akkor 80 percig tart a hőkezelés.
    Fontos, hogy a konzerválás ideje alatt ne csökkenjen le a nyomás a CANNER-ben.
  8. A 80 perc lejárta után kapcsoljuk ki a tűzhelyet és várjuk meg, amíg a CANNER magától lehűl.
  9. Amikor a biztonsági szelep visszaesett a helyére, az edényben már nincs nyomás. A fedele nyitható. Vigyázzunk, mert a benne lévő víz és az üvegek még nagyon forróak. Óvatosan nyissuk ki a CANNER-t, használjunk edényfogót és üvegkiszedő csipeszt.
    Nem szükséges azonnal kivenni az üvegeket a CANNER-ből, akár teljes kihűlésig is benne maradhatnak.
  10. Amikor az üvegek kihűltek és kialakult a vákuum, mehetnek a kamrapolcra.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • darálthús (marha, sertés, bárány vagy vadhús, de NEM szárnyas)
  • só, bors
  • ízlés szerint fűszerek (fűszerpaprika, fokhagymapor, hagymapor, oregano, majoranna, petrezselyem)
  • paradicsomlé
Elkészítési idő: 80 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.