- Elkészítjük a pörköltalapot.
Az olajon megdinszteljük az apró kockákra vágott hagymát. - Hozzákeverjük a kis kockákra vágott paradicsomot, paprikát, és tovább pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk és felöntjük 2 dl vízzel.
- Pár percig főzzük, majd botmixerrel egyneműsítjük az alapot.
- A tejfölt és a tejszínt elkeverjük a finomliszttel, majd a paprikás alapra öntjük. Alaposan összekeverjük.
- Hozzáadjuk a harcsakonzervet és óvatosan beleforgatjuk a szaftba. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze nagyon a haldarabokat.
- Néhány percig forraljuk. Ha közben túlságosan besűrűsödne, adjunk hozzá kevés vizet.
Ha elkészült, túróscsuszával vagy nokedlivel tálaljuk.