
Mi konzerválható a cannerben és mi az, ami nem?
Bármennyire is szeretnénk, sajnos nem minden élelmiszert konzerválhatunk még a cannerben sem. Van, amit azért nem, mert nincsenek rá laboratóriumban tesztelt biztonságos receptek, van ami

A kukta és a Canner közötti különbségek
A kukta és a Canner látszólag nagyon hasonlóak, ezért sokan úgy gondolják, mindkét eszköz ugyanazt tudja, ugyanazokra a feladatokra használható. Ezzel szemben a két eszköz

Mi a különbség a dunsztolás és a sterilizálás (canner-ezés) között?
A korábbiakban már esett szó az alacsony és a magas savtartalmú élelmiszerekről. Megtudtuk, hogy a savas közegben a romlást okozó baktériumok és gombák nem, vagy

Miért fontos, hogy egy étel alacsony vagy magas savtartalmú?
Befőzés szempontjából az élelmiszereket a bennük található savak mennyisége alapján két nagy csoportra osztjuk. Magas és alacsony savtartalmú élelmiszerekről beszélünk. Ez a csoportosítás nagyon fontos

A konzerválás lépései
Minden receptnél külön említésre kerül a pontos konzerválási folyamat. Most a CANNER-el történő konzerválás általános lépéseit mutatjuk be. 1. Eszközök, üvegek, lapkák, üvegek teteje, környezet