Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével.

Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de így egészen más ízélményben lesz részed, szóval szerintem megéri az utána járást és a plusz költséget. Lássuk a hozzávalókat, majd a teljes receptet.

Édes-savanyú szószos csirke

Szósz:

  • 2 ek szójaszósz (ha az erősebb ízeket szereted, használd a sötétebb változatot)
  • 4 ek rizsecet (vagy más minőségi fehérecet)
  • 1 ek worcester-szósz+ 1ek paradicsom püré (vagy 2 ek ketchup)
  • 4 ek víz
  • 1 ek sake (vagy száraz fehérbor)
  • 3 ek cukor

Az alapanyagokat egy tálkában alaposan keverd össze.

Fűszerek:

  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 db gyömbér gumó 3 cm-es, apróra vágva
  • 1 db újhagyma apróra vágva
  • 1 ek szezámmag olaj (vagy étolaj)
  • 4 ek víz
  • 2 ek kukoricakeményítő (ha cannerezésre készíted, ezt csak felhasználás előtt keverd bele)

Egy kis serpenyőben az olajon alacsony hőfokon pirítsd meg a hagymát, fokhagymát és a gyömbért, majd keverd a tál tartalmához.

Zöldségek:

  • 1 db sárgarépa gyufaszál méretűre darabolva
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma kb 2*2 kockákra vágva
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 1 db kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva

Egy evőkanál olajon párold meg kicsit a zöldségeket, majd keverd össze az ananász konzerv levével és a szósszal.

Hús:

  • 50 dkg csirkemellet darabolj fel kb 2*2 cm kockákra.

2 evőkanál olajon pirítsd meg hirtelen minden oldalát, de nem kell készre főzni.

Keverd össze a húst a zöldséges szósszal, főzd együtt pár percig, majd töltsd üvegekbe, tartva a 3 cm-es fejrészt.
A cannerbe tegyél 3 liter vizet és 1 dl 20%-os ecetet, majd állítsd bele a lezárt üvegeket és fűtsd fel. A Fisher&Wolf canner 0,9 és 1 bár nyomásra fog beállni, ami 2400 m tengerszint feletti magasságig megfelelő.
Konzerválási idő: 70-80 perc, üvegmérettől függően.

Felbontás után a konzervet öntsd serpenyőbe, és forrald fel. Egy kis tálban keverj ki 2 ek kukoricakeményítőt 2 ek vízben, majd keverd az ételbe. Várd meg amíg besűrűsödik, és már tálalhatod is.

Ezeket olvastad már?

4+1 DIY ajándékötlet Cannerrel

A karácsony az odaadás, a figyelmesség és a szeretet ünnepe. Nemcsak az illatok, a fények és a finom ételek miatt különleges, hanem az ajándékozás szokásai

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Konzerváljunk egészséges „leveskockát”

Az első szakácskönyvem, amiből főzni tanultam, nagyon leegyszerűsítette az ételek elkészítését. Az ízesítéshez leginkább azt írta, hogy „adj hozzá 1-2 leveskockát”. Ez a tanács bevált,

Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.