Zöldborsóleves konzervekből
Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv levéből egy picit a rántáshoz adunk és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a borsó és a többi konzerv levét is. A csirkecomb konzervet is kibontjuk és mikróban (vagy egy fazék vízben) felmelegítjük, […]
Csirkebecsinált leves konzerv
Vágjuk fel a zöldségeket karikára, a csirkemellet 2×2 cm-es kockákra. A hagymát is vágjuk apróra. A húskockákat kevés zsiradékon pirítsuk halványsárágra, majd szedjük ki egy nagyobb edénybe. A visszamaradt zsiradékon dinszteljük meg a répákat és a hagymát, majd adjuk a húshoz. Öntsük fel annyi alaplével, amennyi 3-4 centiméterrel ellepi az alapanyagokat. Ízesítsük a fűszerekkel és […]
Gulyásleves konzerv
Ez a konzerv kizárólag a magas nyomású konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan! Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt. Elkészítés: A húst a szokásos méretűre daraboljuk fel (én 2-3 cm-es kockákra vágom). Az aprított hagymával együtt kevés olajon pirítsuk barnára. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot és paprikát, […]
Húsleves, alaplé konzerválása
Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt. Készítsük el az erőlevest a szokásos módon. Az előzőleg alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegekbe apró lyukú szűrőn keresztül beletöltjük a forró, még lobogó levest. Az üvegek száját ecetes törlőkendővel alaposan letöröljük. Különben az esetlegesen az üvegen maradt zsírcseppek megakadályoznák a […]