Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Bakonyi sertésszelet

Ez a konzerv kizárólag a magas nyomású konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan!

Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt.

 

 1. A húst akkora szeletekre vágjuk, amekkora belefér az üvegünkbe. Ehhez a recepthez érdemes szélesebb szájú üvegeket használni.
 2. Egy serpenyőben olajat vagy más zsiradékot forrósítunk.
 3. A hússzeleteket egyesével lisztbe mártjuk majd lerázzuk a felesleget róluk és a forró zsiradékon mindkét oldalukat 1-1,5 perc alatt megpirítjuk. Ha szükséges pótoljuk a zsiradékot. Vigyázzunk, hogy ne melegedjen túl.
 4. A hússzeleteket a serpenyőből azonnal a befőttesüvegekbe szedjük.
 5. Ha minden hús üvegbe került a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymát hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát és a gombaszeleteket.
 6. Megszórjuk pirospaprikával. Fűszerezzük borssal, sóval és felöntjük 2 dl vízzel.
 7. 1-2 percig forraljuk, majd elosztjuk az üvegekben. Ha nem elég a szaft, pótoljuk forrásban lévő vízzel. Ügyeljünk a 3 cm-es fejtér megtartására.

Innentől a szokásos CANNER-ezési eljárást folytatjuk:

 

 1. Az üvegek száját ecetes törlőkendővel megtisztítjuk és szorosan, de nem túlhúzva rátekerjük a szintén tiszta kupakokat.
 2. A CANNER aljába helyezzük a rácsot. Ezen szépen elhelyezzük az üvegeket és a CANNER-t feltöltjük 3 liter vízzel és 1 dl ecettel. Ha két sorban helyezzük el az üvegeket, akkor a sorok közé is tegyünk egy rácsot, a víz mennyiségét nem kell növelni.
 3. Kezdjük el a CANNER melegítését.
 4. A fedőn levő felugró szelep ekkor még nyitva tartja az edényt és a levegő a készülék fogantyújánál távozik.
  Ilyenkor némi csepegés figyelhető meg, mert a levegővel együtt lecsapódó gőz is távozik.
 5. A tűzhelyünk adottságaitól függően körülbelül 10-15 perc után, amikor a szellőztetés véget ér, a felugró szelep felemelkedik és lezárja a tetőt.
  A nyomásmérő óra megindul felfelé, ekkor megszűnik a csepegés és az edény hamarosan eléri az üzemi nyomást. Ekkor a nyomásszabályzó szelep kiengedi a kevés maradék levegőt.
 6. Amikor a nyomásmérő mutatója eléri a 0,76 bar-t, csökkenthetjük az edény melegítését és elindíthatjuk az időzítőt. Ha 720 ml-es üvegeket használtunk, akkor 80 percig tart a hőkezelés.
  Fontos, hogy a konzerválás ideje alatt ne csökkenjen le a nyomás a CANNER-ben.
 7. A 80 perc lejárta után kapcsoljuk ki a tűzhelyet és várjuk meg, amíg a CANNER magától lehűl.
 8. Amikor a biztonsági szelep visszaesett a helyére, az edényben már nincs nyomás. A fedele nyitható. Vigyázzunk, mert a benne lévő víz és az üvegek még nagyon forróak. Óvatosan nyissuk ki a CANNER-t, használjunk edényfogót és üvegkiszedő csipeszt.
  Nem szükséges azonnal kivenni az üvegeket a CANNER-ből, akár teljes kihűlésig is benne maradhatnak.
 9. Amikor az üvegek kihűltek és kialakult a vákuum, mehetnek a kamrapolcra.

Felbontáskor egy megfelelő méretű edénybe tesszük, tejföllel behabarjuk és 10 percig forraljuk. A szaftot botmixerrel akár pürésíthetjük is. Nokedlivel tálaljuk.

 

TIPP:
Készíthetjük fűszerpaprika hozzáadása nélkül is, mert előfordulhat, hogy a fűszerpaprika megkeseredik a konzervben. Ilyenkor felbontás után a habaráshoz adjuk hozzá a paprikát.
Konzerv készítéshez mindig jód és adalékmentes sót használjunk.

Az így elkészített konzerv addig marad eltartható, amíg a vákuum tart. Akár sok évig is. De minden esetben javasolt a házilag készített konzerveket 12 hónapon belül elfogyasztani, mert a hosszú állás alatt a konzervünk az élvezeti értékéből jelentősen veszíthet. Megváltozhat a színe, íze, illata, állaga.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

 • Sertésszelet
 • Gomba
 • Paradicsom, Paprika
 • Hagyma
 • só, bors, fűszerpaprika

Felbontáskor:

tejföl

Elkészítési idő: 80 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.