- Egy megfelelő méretű fazékban az olajon megdinszteljük a hagymát.
- Megszórjuk fűszerpaprikával és hozzáadjuk a teljes halkonzervet a levével együtt, és ízlés szerint megsózzuk.
- A halkonzerv méretét is figyelembevéve felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni.
- Addig főzzük a levest, amíg a hagyma pépessé nem válik. Ekkor átszűrjük, passzírozzuk és az esetleges halcsontot, szálkát eltávolítjuk.
- Visszatesszük a levest a tűzhelyre. Ha szeretnénk halszeleteket és belsőségeket is fogyasztani, akkor most beletesszük őket a levesbe és további 10 percig összeforraljuk őket.
- Megkóstoljuk és ha szükséges, adunk még hozzá sót.
Édes-savanyú szószos csirke
A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de