- Egy megfelelő méretű fazékban az olajon megdinszteljük a hagymát.
- Megszórjuk fűszerpaprikával és hozzáadjuk a teljes halkonzervet a levével együtt, és ízlés szerint megsózzuk.
- A halkonzerv méretét is figyelembevéve felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni.
- Addig főzzük a levest, amíg a hagyma pépessé nem válik. Ekkor átszűrjük, passzírozzuk és az esetleges halcsontot, szálkát eltávolítjuk.
- Visszatesszük a levest a tűzhelyre. Ha szeretnénk halszeleteket és belsőségeket is fogyasztani, akkor most beletesszük őket a levesbe és további 10 percig összeforraljuk őket.
- Megkóstoljuk és ha szükséges, adunk még hozzá sót.

Zöldborsóleves konzervekből
Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv