Elkészítés:
- A csirkemell konzerv tartalmát egy edénybe tesszük és a húst villával szétnyomkodjuk. Használhatunk botmixert, turmixot vagy darálót is, de a villával is megfelelő állagú húspépet tudunk készíteni.
Félretesszük, amíg elkészítjük a pörköltalapot. - Egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a fűszerpaprikát és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
- Hozzáadjuk az összetört csirkemellet a levével együtt, és pár percig összeforraljuk az alapanyagokat.
- Ha túl sűrű lenne, adjunk még hozzá vizet. Kóstoljuk meg és ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges.
- A szaftból vegyünk ki kb. 1 dl-nyit és tegyük félre.
- Tegyünk annyi tejfölt a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk. (1-2 evőkanál)
- A sütőt melegítsük elő 200 °C -ra.
- Töltsük meg a palacsintákat 1 -2 evőkanálnyi húspéppel és tekerjük fel, vagy hajtogassuk négyzetesre ízlésünk szerint, és sorakoztassuk őket egy jénai tálba.
- A félretett szafthoz is tegyünk 1 ek. tejfölt keverjük simára és öntsük a megtöltött palacsintákra.
- Tegyük a jénait pár percre a sütőbe és melegítsük jól át a Hortobágyi palacsintánkat. Megsütni nem kell!