- Bontsuk fel a húsgombóc konzervet és egy szűrő segítségével csepegtessük le.Készítsük el a mártást:
- Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, majd adjuk hozzá a finomra aprított kaprot és dinszteljük pár percig.
- Keverjük egy tálban csomómentesre a tejszínt és a lisztet. Adjuk hozzá a sót, borsot, egy kevés fehérbort és a fehérborecetet. Ízlés szerint kevés cukrot is tehetünk hozzá.
- Tegyük a mártásba a húsgombócokat és forraljuk össze egy – két perc alatt, amíg a mártás megfelelő sűrűségű lesz.
- Önmagában vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Zöldbab konzerválása cannerben
A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját