Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Svéd húsgolyó konzerv

  1. Keverje össze a kétféle darálthúst a többi hozzávalóval.
  2. A masszából formáljon kis húsgombócokat.
  3. Forralja fel az alaplevet és tartsa melegen.
  4. Egy serpenyőben hevítsen fel kis mennyiségű vajat vagy olajat.
  5. Tegye a gombócokat a serpenyőbe és minden oldalukat pirítsa szép barnára. Ne égesse meg! Az elkészült gomócokat tegye egy nagyobb tálba és tartsa melegen.
  6. Miután az összes húsgombócot megpirította, helyezze őket lazán az üvegekbe. Annyi gombócot tegyen egy üvegbe, amennyi egy alkalommal elfogy. Hagyjon legalább 3 cm üres fejteret.
  7. Töltse fel az üvegeket forrásban lévő forró alapléves, a 3 cm-es fejteret továbbra is megtartva.
  8. Ha véletlenül nem lenne elég az alaplé, forrásban lévő vízzel pótolhatja.

Innentől a szokásos CANNER-ezési eljárást folytatjuk:

  1. Távolítsuk el a buborékokat. Egy műanyag spatulát vagy kést vezessünk körbe az üveg szélénél.
  2. Az üvegek száját ecetes törlőkendővel megtisztítjuk és szorosan, de nem túlhúzva rátekerjük a szintén tiszta kupakokat.
  3. A CANNER aljába helyezzük a rácsot. Ezen szépen elhelyezzük az üvegeket és a CANNER-t feltöltjük 3 liter vízzel és 1 dl ecettel. Ha két sorban helyezzük el az üvegeket, akkor a sorok közé is tegyünk egy rácsot, a víz mennyiségét nem kell növelni.
  4. Zárjuk le a CANNER-t a fedéllel, de a nyomáscsökkentő szelepet még ne tegyük rá.
  5. Kezdjük el melegíteni a CANNER-t.
  6. Amikor már 10 perce forr a CANNER-ben a víz és a nyomáscsökkentő szelepen távozik a gőz, akkor rátehetjük a nyomáscsökkentőt az edényre.
    Ezt hívják szellőztetésnek.
  7. Amikor a nyomásmérő mutatója eléri a 0,76 bar-t, csökkenthetjük az edény melegítését és elindíthatjuk az időzítőt. Ha 720 ml-es üvegeket használtunk, akkor 80 percig tart a hőkezelés.
    Fontos, hogy a konzerválás ideje alatt ne csökkenjen le a nyomás a CANNER-ben.
  8. A 80 perc lejárta után kapcsoljuk ki a tűzhelyet és várjuk meg, amíg a CANNER magától lehűl.
  9. Amikor a biztonsági szelep visszaesett a helyére, az edényben már nincs nyomás. A fedele nyitható. Vigyázzunk, mert a benne lévő víz és az üvegek még nagyon forróak. Óvatosan nyissuk ki a CANNER-t, használjunk edényfogót és üvegkiszedő csipeszt.
    Nem szükséges azonnal kivenni az üvegeket a CANNER-ből, akár teljes kihűlésig is benne maradhatnak.
  10. Amikor az üvegek kihűltek és kialakult a vákuum, mehetnek a kamrapolcra.

Szósz elkészítése:

  1. Olvassza meg a vajat egy serpenyőben, keverje hozzá a lisztet és pirítsa két percig.
  2. Öntse hozzá a húsgolyó konzerv levét és keverje csomómentesre.
  3. Adja hozzá a tejszínt, a szójaszószt és a Dijon mustárt is, és kerverje el jól.
  4. Tegye a húsgolyókat is a szószba, forralja fel és hagyja, hogy a szósz besűrűsödjön.

Ezután már tálalhatja is a házikészítésű svéd húsgolyókat a fantasztikusan finom szósszal, burgonyapürével és áfonyalekváral.

 

Legújabb receptek

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Zöldborsófőzelék konzervből

Elkészítés: Egy megfelelő méretű lábasban a zsiradékon megfuttatjuk a lisztet. A konzerv levéből keveset a liszthez öntünk és csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv többi

Lencseleves konzerválása

Elkészítés: A lencsét alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy legalább 2-3 centiméternyire fedje. Áztassuk addig, amíg jól meg

Hozzávalók:

A húsgolyóhoz:

1 rész darált sertéshús
2 rész darált marhahús
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma

bors

A szószhoz (felbontáskor készítjük el):
40 g vaj
40 g liszt
1 üveg húsgolyó konzerv leve
150 ml tejszín
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál Dijon mustárt

Elkészítési idő: 80 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.