- A zsiradékon megpirítjuk a hagymát a fokhagymával együtt.
- A burgonya konzervet felbontjuk és egy szűrő segítségével leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a hagymához adjuk.
- Sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevél port is.
- Jól átkeverjük, felöntjük vízzel, majd az egészet felforraljuk.
- Hozzáöntjük a tejszínt és botmixerrel pürésítjük a levest.
- Szükség szerint utóízesítjük sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval.
- A csíkokra vágott bacont egy serpenyőben, vagy kontakt grillen ropogósra sütjük, és tálaláskor a leves tetejére halmozzuk.
Édes-savanyú szószos csirke
A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de