- A zsiradékon megpirítjuk a hagymát a fokhagymával együtt.
- A burgonya konzervet felbontjuk és egy szűrő segítségével leöblítjük, lecsepegtetjük, majd a hagymához adjuk.
- Sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a babérlevél port is.
- Jól átkeverjük, felöntjük vízzel, majd az egészet felforraljuk.
- Hozzáöntjük a tejszínt és botmixerrel pürésítjük a levest.
- Szükség szerint utóízesítjük sóval, borssal és egy kevés szerecsendióval.
- A csíkokra vágott bacont egy serpenyőben, vagy kontakt grillen ropogósra sütjük, és tálaláskor a leves tetejére halmozzuk.

Zöldbab konzerválása cannerben
A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját