- A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
- Meghintjük a liszttel és csomómentesre keverjük. Kb. fél percig pirítjuk a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről az edényt és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Jól elkeverjük.
- Kibontjuk a zöldbabkonzervet és a levét hozzáadjuk a főzelék alapunkhoz. Csomómentesre keverjük. Általában elég szokott lenni a konzerv saját leve, de ha túl sűrűnek találnánk, adhatunk még kevés vizet hozzá.
- Hozzáadjuk a babot is és visszatesszük a tűzhelyre.
- Közepes hőmérsékleten folyamatos keverés mellett felmelegítjük a főzeléket és néhány percig összeforraljuk.
- A tejfölt a főzelékhez keverjük és fasírttal, sült hússal, virslivel vagy pörkölttel tálaljuk.

Zöldborsóleves konzervekből
Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv