- A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
- Meghintjük a liszttel és csomómentesre keverjük. Kb. fél percig pirítjuk a lisztet, majd lehúzzuk a tűzről az edényt és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is. Jól elkeverjük.
- Kibontjuk a zöldbabkonzervet és a levét hozzáadjuk a főzelék alapunkhoz. Csomómentesre keverjük. Általában elég szokott lenni a konzerv saját leve, de ha túl sűrűnek találnánk, adhatunk még kevés vizet hozzá.
- Hozzáadjuk a babot is és visszatesszük a tűzhelyre.
- Közepes hőmérsékleten folyamatos keverés mellett felmelegítjük a főzeléket és néhány percig összeforraljuk.
- A tejfölt a főzelékhez keverjük és fasírttal, sült hússal, virslivel vagy pörkölttel tálaljuk.

Zöldbab konzerválása cannerben
A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját