Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Brassói aprópecsenye

  1. A szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kivesszük a serpenyőből.
  2. A húskonzerv levét egy bögrébe öntjük.
  3. A zsírhoz adjuk a húskockákat és meghintjük fűszerpaprikával és majorannával. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a karikára vágott csípőspaprikát.
  4. Az egészet felöntjük a konzerv levével.
  5. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, és időnként óvatosan megkeverve 10 percig forraljuk. Ha közben elfőné a levét pici vízzel pótolhatjuk. Végeredményül egy sűrű szaftot kell kapnunk.
  6. Közben a burgonyakonzervről leöntjük a levét (erre nem lesz szükség). A krumplikat egy szűrőben folyó víz alatt leöblítjük és hagyjuk lecsepegni. Egy edényben kevés zsiradékon megpirítjuk a krumplikat. Amikor már szép piros mindenhol, szűrőpapírra szedjük.
  7. Ha a krumpliról a zsír leitatódott és a húst legalább 10 percig forraltuk és szép sűrű a szaftunk, akkor a krumplikat rászedjük a húsra, hozzáadjuk a szalonnapörcöket és az egészet óvatosan összekeverjük. Vigyázzunk, hogy se a húst, se a krumplit ne törjük össze.

A tálaláskor még meghinthetjük pirospaprikával.

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

1 db sertéshús konzerv (kockára vágott)

1 db burgonya konzerv (kockára vágott)

5 gerezd fokhagyma

só, bors ízlés szerint

1 ek fűszerpaprika

0,5 ek morzsolt majoranna (elhagyható)

0.5 közepes db hegyes erős paprika

1 ek paradicsom püré

10 dkg kolozsvári szalonna

10 dkg bacon

Elkészítési idő: 20 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.