- A bacon szeleteket megsütjük.
- Egy kisebb tepsit kibélelünk a sült bacon szalonnával.
- A csirkemell konzerv levét egy keverőtálba öntjük.
- A csirkemell kockákat egyenletesen elosztjuk a baconon.
- Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fokhagymaport és a karikákra vágott zöldhagyma szárat is.
- A tejszínhez adjuk a lisztet és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv levét is.
- Az így elkészült szaftot a húsra öntjük, majd 220 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tejszínes szaft megszilárdul. ( kb. 5-10 perc)
- Ekkor rászórjuk a reszelt sajtot és visszatesszük a sütőbe további 3-4 percre, amíg a sajt elkezd megpirulni.
- Ha a sajt már megolvadt, rátesszük a lecsepegtetett, felezett konzervbarackot és addig sütjük, amíg a sajt szép piros nem lesz. (Kb. 2-3 perc)
Párolt rizzsel, zöldséggel tálalható.