- A szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kivesszük a serpenyőből.
- A húskonzerv levét egy bögrébe öntjük.
- A zsírhoz adjuk a húskockákat és meghintjük fűszerpaprikával és majorannával. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a karikára vágott csípőspaprikát.
- Az egészet felöntjük a konzerv levével.
- Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, és időnként óvatosan megkeverve 10 percig forraljuk. Ha közben elfőné a levét pici vízzel pótolhatjuk. Végeredményül egy sűrű szaftot kell kapnunk.
- Közben a burgonyakonzervről leöntjük a levét (erre nem lesz szükség). A krumplikat egy szűrőben folyó víz alatt leöblítjük és hagyjuk lecsepegni. Egy edényben kevés zsiradékon megpirítjuk a krumplikat. Amikor már szép piros mindenhol, szűrőpapírra szedjük.
- Ha a krumpliról a zsír leitatódott és a húst legalább 10 percig forraltuk és szép sűrű a szaftunk, akkor a krumplikat rászedjük a húsra, hozzáadjuk a szalonnapörcöket és az egészet óvatosan összekeverjük. Vigyázzunk, hogy se a húst, se a krumplit ne törjük össze.
A tálaláskor még meghinthetjük pirospaprikával.