Elkészítés:
1. Ha friss bagettet használunk, akkor először felkockázzuk a bagettet és egy sütőpapírral bélelt tepsiben összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval és borssal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
2. Kibontjuk a burgonya konzervet és egy szűrő segítségével leöblítjük. A szűrőben hagyjuk lecsepegni.
3. Közben kevés vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a fűszereket és a lecsepegtetett burgonyát.
4. 2-3 percig közepes lángon tovább pirítjuk a hozzávalókat, majd felöntjük az alaplével és forrás után 2-3 perc alatt készre főzzük a levesünket.
Tálaláskor a csészékbe szedett levest megszórjuk a krutonnal vagy a bagett kockákkal és a tetejére reszelt sajtot is teszünk.
Édes-savanyú szószos csirke
A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de