Elkészítés:
1. Ha friss bagettet használunk, akkor először felkockázzuk a bagettet és egy sütőpapírral bélelt tepsiben összeforgatjuk 2 evőkanál olajjal, sóval és borssal, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
2. Kibontjuk a burgonya konzervet és egy szűrő segítségével leöblítjük. A szűrőben hagyjuk lecsepegni.
3. Közben kevés vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, a fűszereket és a lecsepegtetett burgonyát.
4. 2-3 percig közepes lángon tovább pirítjuk a hozzávalókat, majd felöntjük az alaplével és forrás után 2-3 perc alatt készre főzzük a levesünket.
Tálaláskor a csészékbe szedett levest megszórjuk a krutonnal vagy a bagett kockákkal és a tetejére reszelt sajtot is teszünk.

Zöldborsóleves konzervekből
Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv