- Először elkészítjük az avokádókrémet.
- Az avokádót egy kisebb tálba tesszük és villával szétnyomkodjuk. Nem baj, ha kissé darabos marad.
- Rátesszük a fűszereket, az apró kockákra vágott paradicsomot a lime levét és jól összekeverjük.
- Hűtőbe tesszük a tálalásig.Ezután a húst készítjük el.
- A csirkecomb konzerv fedelét levesszük és ½ perc alatt a mikróban felmelegítjük. A szaftot egy kisebb pohárba öntjük és félretesszük.
- A csirkecombról lefejtjük a húst, kisebb darabokra szedjük. (A csontot és a bőrt most nem használjuk fel.)
- Egy serpenyőben kis zsiradékot forrósítunk, rátesszük a húsdarabokat és hirtelen minden oldalról megpirítjuk.
- Rátesszük a taco fűszert, a paradicsomsűrítményt és a taco szószt is.
- Jól összekeverjük és egyszer megrottyantjuk. A tálalásig melegen tartjuk.
- A tortilla lapokat serpenyőben mindkét oldalukon ½ – ½ percig sütjük. Félbehajtva kézbe vesszük és megtöltjük először a guacamoléval majd a hússal végül egy kis tejfölt is teszünk rá.
Ha taco shellt használunk, akkor azt a csomagolásból kivéve csak simán megtöltjük.
Édes-savanyú szószos csirke
A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de