Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Hortobágyi Palacsinta

Elkészítés:

  1. A csirkemell konzerv tartalmát egy edénybe tesszük és a húst villával szétnyomkodjuk. Használhatunk botmixert, turmixot vagy darálót is, de a villával is megfelelő állagú húspépet tudunk készíteni.
    Félretesszük, amíg elkészítjük a pörköltalapot.
  2. Egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a fűszerpaprikát és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk az összetört csirkemellet a levével együtt, és pár percig összeforraljuk az alapanyagokat.
  4. Ha túl sűrű lenne, adjunk még hozzá vizet. Kóstoljuk meg és ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges.
  5. A szaftból vegyünk ki kb. 1 dl-nyit és tegyük félre.
  6. Tegyünk annyi tejfölt a húshoz, hogy jól kenhető masszát kapjunk. (1-2 evőkanál)
  7. A sütőt melegítsük elő 200 °C -ra.
  8. Töltsük meg a palacsintákat 1 -2 evőkanálnyi húspéppel és tekerjük fel, vagy hajtogassuk négyzetesre ízlésünk szerint, és sorakoztassuk őket egy jénai tálba.
  9. A félretett szafthoz is tegyünk 1 ek. tejfölt keverjük simára és öntsük a megtöltött palacsintákra.
  10. Tegyük a jénait pár percre a sütőbe és melegítsük jól át a Hortobágyi palacsintánkat. Megsütni nem kell!

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • 1 üveg 720 ml-es üveg hideg eljárással készült csirkemell konzerv
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek zsír vagy olaj (ízlés szerint)
  • Fűszerek: fűszerpaprika, só, bors
  • 1 teáskanál liszt
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 6 db sós palacsinta
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.